(100-92) Que no pari la festa

(100-92) Que no pari la festa 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El MoraBanc Andorra necessitava retrobar-se amb la victòria i amb les bones sensacions i totes dues coses han passat avui a la Bombonera. Els homes de Joan Peñarroya han derrotat per 100-92 en un partit que es recordarà per diversos motius. És el primer cop des del retorn a l’ACB del club que es guanya un partit a casa anotant 100 punts (amb la preceptiva hamburguesa gratis òbviament). Aquesta nit ha arribat el 12è triomf a la lliga, la mateixa xifra aconseguida les dues temporades anteriors. Amb la diferència que ara arriben molt més d’hora i amb temps per seguir somiant amb ampliar aquesta xifra generosament. I per últim Shermadini, absolutament imperial ha acabat amb 41 de valoració (27 punts i 9 rebots) i es postula a MVP de la jornada posant dempeus un dia més al públic de la BMB. En els rendiments individuals també cal destacar els 22 de valoració de Beqa Burjanadze (16 punts i 6 rebots), els 17 punts de David Walker i els 17 de Jelinek. Albicy, tot i no estar al nivell de fa un parell de mesos, ha mostrat senyals de millora repartint 7 assistències. I un darrer detall des del punt de vista estadísitc. Els 118 punts de valoració del MoraBanc Andorra són na senyora marca en un partit sense pròrrogues. Segueix l’idil·li entre públic i equip a la Bombonera amb 10 victòries i tant sols una derrota.

El partit d’avui ha començat ben bonic. Amb intercanvi de cops però sempre amb la sensació que la pegada tricolor era superior a la visitant. A base d’alegria en el joc, el recuperat encert en el triple i el domini de Shermadini han anat arribant diferències com el 17-10. El Saragossa replicava però patia per mantenir l’altíssim ritme dels andorrans. Al final del primer quart 33-21 i excel·lents vibracions. Però l’ACB és l’ACB. Per això agrada tant els aficionats. Tots els equips tenen molts arguments. I els que han posat els aragonesos han estat pujar el tó en defensa i començar a ficar triples indiscriminadament. Un darrera un altre. I tot i això el MoraBanc Andorra amb Walker i Jelinek excel·lents ha mantingut la capacitat per anar solventant les embrenzides que li arribaven. El 38-33 podia fer pensar que la reacció ja estava aquí però al descans les coses estaven 56-47. Una anotació molt alta que indicava que s’estava veient un gran espectacle. I el que quedava.

El tercer quart ha estat maño. De punta a punta. Generant nervis i ansietat a l’atac tricolor, els visitants han anat esmolant les seves armes i han acabat el quart per davant gràcies a Jelovac i Benzing. El 76-77 feia presagiar dificultats altes pels de Peñarroya. Les que hi ha hagut. Ni més ni menys. El carácter de Beqa i una millora defensiva han permès que la tendència passés a mans del MoraBanc.. I aquest equip, a casa i guiat per la seva afició, quan olora la sang no s’atura. I va fins el final. Aquest és el relat de la victòria. A la recta final el MoraBanc Andorra ha fet més per guanyar. No molt més però suficient per merèixer guanyar davant d’una afició acostumada a que tots els partits siguin terriblement emocionants.

Diumenge vinent els de Joan Peñarroya visiten el Palau Blaugrana amb l’objectiu de derrotar l’FC Barcelona Lassa.