(66-60) La força de la defensa

(66-60) La força de la defensa 2560 1440 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Migdia màgic a la Bombonera. El MoraBanc Andorra ha derrotat 66-60 l’Unicaja de Màlaga en un dia ple d’emocions. No ha estat un partit de creuar espases, d’anotacions altes. No, ha estat un partit per estar ferms mentalment i mantenir la solidesa en els moments claus. I això han fet els de Peñarroya basant el seu desplegament, un dia més, en una defensa dura i concentrada. I només per aquest camí, perquè els percentatges no han estat per tirar coets, els tricolors han aconseguit sotmetre un rival d’eurolliga, farcit d’arguments en tots els sentits. El MoraBanc li ha dit des dels primers minuts de partit (9-0) els andalusos que aquí seria molt difícil guanyar. Que caldria un gran partit per fer-ho. I el guió no ha canviat durant els 40 minuts, el tema ha pogut tenir alts i baixos però cada cop que els de Joan Plaza, els vigents campions de l’Eurocup, alçaven la vista trobaven un MoraBanc preparat per encaixar i demanant més guerra que no hi havia problema.

A més, des del punt de vista de les emocions, el partit ja tenia un ingredient suplementari amb la visita (i merescudíssima ovació) de Gio Shermadini que ha rebut un detall del president Gorka Aixàs just abans del matx. Des del punt de vista individual, la victòria ha tingut el punt coral que tant agrada Peñarroya. Els tricolors han valorat 69 per 47 els andalusos, per tant poc a discutir per aquesta banda. El més valorat ha estat Stevic amb 16 gràcies als 6 punts i 7 rebots que ha acreditat. El màxim anotador ha estat Jaime Fernández amb 12. Pels visitants el més valorat ha estat precisament Shermadini amb 14 punts.

El partit l’ha portat el MoraBanc Andorra, el 9-0 inicial ha donat pas a una reacció visitant i fins i tot a capgirar el marcador però ha estat un miratge, al descans 36-30. Al final del tercer quart 48-43 i al final 66-60. En un partit a pocs punts, això ja marca tendència.

Resumint jornada rodona pel MoraBanc Andorra abans de l’aturada pels partits de seleccions nacionals (marxen Karnowski amb Polònia, Albicy amb França, Jaime amb Espanya i Blazic amb Eslovènia). El partit d’avui ha servit també per donar visibilitat a la campanya de Govern contra la Violència de gènere i a la iniciativa d’Unicef #KidsTakeOver