(82-91) Un gran Baskonia conquereix la Bombonera

(82-91) Un gran Baskonia conquereix la Bombonera 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Un dia havia d’arribar. I ha estat avui i contra un dels grans de la lliga i d’Europa. I rebent la sentència de mans de jugadors d’altíssim nivell com Bargani o Larkin. El Baskonia ha conquerit la Bombonera per 82-91 en un duel electritzant que s’ha decantat merescudament del costat visitant després d’un partit en què ha dominat gairebé sempre el joc. El s tricolors han tingut els seus moments i han aconseguit, en especial en el tercer quati en algun moment del darrer, portar el partit al seu terreny però no ha estat prou per sotmetre un rival de primer nivell. I és que el Baskonia s’ha mostrat sòlid des dels primers compassos i amb la lliçó ben apresa, no permetre córrer ni jugar a gust els homes de Peñarroya. I se n’han sortit. El partit que s’ha jugat, tret dels rampells tricolors de la segona part, ha estat el que han marcat els vitorians. Poca alegria, poc color i sí molta metal·lúrgia i joc espès, Potser des del punt de vista de l’equip modest, és un punt d’alta consideració que l’scouting rival tingui tant present que s’ha de frenar la teva velocitat, però davant l’arribada de la primera derrota a casa, aquestes anàlisis quedaran per més endavant. 25 punts, 8 rebots i 31 de valoració per un Shermadini imperial que ha estat, de llarg, la gran amenaça del MoraBanc Andorra avui. 12 punts i 5 rebots ha sumat Stevic. Avui els dos pivots de l’equip andorrà han estat els que han mantingut l’equip viu. David Navarro ha fet 12 punts i Burjanadze 11.

El partit ha començat amb un frec a frec farcit d’igualtat però no de joc d’atac. Sito Alonso volia frenar el MoraBanc Andorra i les seves intencions s’han vist des de l’inici. El primer quart ha acabat 16-19. Cada moviment costava un munt. Cada polzada era conquerir un continent. I així, amb un equip andorrà incòmode, el matx ha anat avançant. Al descans 31-37. No eren els 6 punts, eren les sensacions. Però és clar, a la Bombonera, tot és possible i calia esperar la reacció dels tricolors.

I ha arribat. El cop de geni que calia era un tema de ritme. D’apujar les revolucions del partit. No ha estat tasca fàcil però s’ha aconseguit a pesar que el mestre en aquestes tasques, Andrew Albicy, és dels que més ha patit avui. Una mica més d’encert des del perímetre amb Burjanadze i Schreiner ha semblat engrescar l’equip, que s’ha posat en un parell d’ocasons a tocar de Baskonia 51-53 i 53-55. La BMB tronava com trona sempre i era el moment en què es podía esperar alguna tremolor del rival. Però no ha arribat. Al final del tercer quart 55-60. I en el darrer, l’esperit del MoraBanc ha topat amb la classe i experiència de Bargnani i Larkin, 21 punts tots dos i 31 de valoració el base nordamericà. I aquests dos jugadors han estat els que han guiat els vitorians a una victòria merescuda davant d’uns homes de Peñarroya que han caigut de peu. Una de les millors notícies del dia és el punt rebel i inconformista amb que l’equip ha encaixat una derrota que abans de començar la temporada haguès entrat en tots els pronòstics.

El següent partit del MoraBanc serà el 16 de febrer i no serà de lliga, seran els quarts de final de la Copa a Vitòria, contra el Reial Madrid.