(85-77) Donant la cara

(85-77) Donant la cara 1904 2112 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Al final és una derrota més si s’analitza el 85-77 amb que s’ha tancat el marcador. Però sempre hi ha material per l’anàlisi, i en aquest cas el partit és una excel·lent oportunitat per fer una bona autòpsia. El MoraBanc Andorra ha perdut de 8 punts amb el Darussafaka, un dels grans aspirants a guanyar l’Eurocup, però marxarà d’Istanbul amb millor regust que l’amargor amb què va acabar el partit de diumenge a Badalona. Per tant, i tot i encadenar una segona derrota consecutiva, l’equip surt reforçat del Volkswagen Arena. Però sí que hi ha un tema en el que jugadors i cos tècnic són conscients que han de millorar. I el comentava Peñarroya en la roda de premsa “moltes de les cistelles que ens han fet a la segona part arribaven després de desaprofitar oportunitats de reduir la diferència”. I, tenint clar que l’equip és competitiu quan defensa, aquesta sembla la clau de volta, dotar als jugadors de la calma necessària perquè expressin el seu talent en els moments calents del partit perquè actitud i ganes n’hi ha. La segona part ha estat una exhibició de bona predisposició tot i no estar massa inspirats. En el capítol individual avui Vlado Jankovic s’ha sortit amb 28 de valoració i un partit completíssim (14 punts, 6 rebots i 5 assistències). El grec ha fet de tot i tot bé per l’equip. També ha estat a molt bon nivell un altre cop, i això és bona notícia, Przemek Karnowski amb 17 punts i 6 rebots. Stevic ha valorat 13 i Albicy ha anotat 14 punts i ha repartit 5 assistències.

El marcador l’ha portat, excepte el 0-3 inicial, el Darussafaka, un equip exhuberant , de gran talent físic i amb un director de joc que és una delícia per l’espectador i una tortura pel rival: Scott Wilbekin(24 punts i 6 assistències). La primera meitat els tricolors han semblat tenir part del desig a Badalona encara i els locals s’han aprofitat per posar distàncies que han arribat a flirtejar amb els 20 punts però que han quedat en 11 al descans, 48-37. El segon temps ha tingut una cara similar, un relat molt igual. El MoraBanc defensava i defensava fins a l’extenuació i anava generant-se merescudes oportunitats per reduir diferències però li faltava encert en el moment clau o perdia pilotes difícils d’explicar. Per tant, es pot afirmar que la victòria turca no s’ha vist amenaçada en cap moment. Però el meritori dels homes de Peñarroya ha estat seguir creient que es podia i no frustrar-se tot i ser evident que a les mans avui tenien poca màgia.

Això continua i la setmana que ve, si no vols brou et vindran dues tasses perquè el MoraBanc, en la sisena jornada de l’Eurocup visitarà l’Unics Kazan rus. Però abans, diumenge a les 18h30 a la Bombonera partit importantíssim per com està classificació de la lliga Endesa amb el Real Betis Energía Plus.