(86-84) Derrota amb dues pròrrogues a Santiago

(86-84) Derrota amb dues pròrrogues a Santiago 2448 1836 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Un partit que té dues pròrrogues no necessàriament ha de ser un partit amb gran joc. Amb molta emoció segur que sí, però no un gran partit. En aquest context ha navegat avui el Bc MoraBanc Andorra en la seva derrota després de dues pròrrogues al Fontes do Sar davant Rio Natura Monbús Obradoiro per 86-84. A la fi dels primers 40 minuts l’electrònic estava en 61-61 i dels 45, 70-70. En els dos primers “no finals” de partit el MoraBanc Andorra ha tingut l’opció de guanyar amb llançaments que no han entrat de Navarro, Schreiner i Burjanadze. L’Obradoiro, pel contrari, sí ha aprofitat el match ball que ha tingut a 6 segons pel final amb un alley oop culminat per Bendzius. Abans d’aquesta batalla de nervis, que si acaba bé deixa el recompensat pletòric i el castigat destrossat, el partit no havia estat bonic. Molt més treball que poesia i molta més barrera tàctica que llibertat. En resum, el partit que volia el tècnic local, Moncho Fernández, per tenyir de gris l’alegria habitual dels tricolors. El millor home del MoraBanc amb 24 de valoració després de 13 punts i 9 rebots  ha estat Gio Shermadini, que tot i els números finals ha patit molt per desenvolupar el seu domini habitual. Albicy ha acabat amb 21 de valoració amb 11 punts i 9 assistències. A nivell anotador, Stevic i Burjanadze, amb 16 punts, han estat els més encertats. Per acabar de rematar l’amargor, la jugada final ha tornat a ser molt polèmica. Albicy ha estat objecte d’una més que possible falta que els àrbitres no han xiulat. En definitiva que els dos darrers partits dels de Peñarroya han acabat amb derrota, amb pròrroga i amb la sensació d’haver estat perjudicats pels àrbitres.

“No hem entrat en el partit amb l’energia necessària” ha afirmat en roda de premsa Joan Peñarroya. El tècnic no se n’ha amagat i potser d’aquí deriva l’explicació de la pitjor primera part de la lliga fins el moment. Els locals, que han fet forat cap el final del segon quart, han marxat als vestidors dominant per 33-23. Els 23 punts ho deien tot. L’Obradoiro havia preparat un partit metal·lúrgic carregant molt el rebot ofensiu per impedir la velocitat dels andorrans. I se n’han sortit a la perfecció a la primera part.

El segon temps ha estat diferent. Shermadini, que ha rebut un munt de cops avui, ha començat a aparèixer. Burjanadze també i Navarro s’ha mostrat valent com en els darrers partits. I mica en mica el marcador s’ha anat primer ajustant i després capgirant. 43-44 al final del tercer quart. I d’aquí al final tot ha estat una muntanya russa d’emocions. Però la sensació de tenir més a prop la victòria sempre ha estat del costat tricolor. Fins els dos darrers minuts de la segona pròrroga en que ja quedava clar que tot podia passar. “Hem de fer un pas endavant” reclamava Peñarroya després del partit en roda de premsa. La derrota ciu potser per la sensació que un MoraBanc Andorra amb la seva millor versió s’hagués endut la victòria del Fontes do Sar. El suec Chris Czerapowicz ha tingut un debut testimonial amb 5 minuts en pista en els que no ha anotat cap punt.

Dissabte vinent, la BMB torna a acollir partit de lliga. Serà a les 21h contra l’ICL Manresa amb ganes de retrobar sensacions i de tornar a oferir una victòria a l’afició.