(87-83) Taquicardia sí, però de la bona

(87-83) Taquicardia sí, però de la bona 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Ja en van 11. 11 victòries en els 12 partits que s’han jugat fins ara a la Bombonera. Un registre a l’abast de molt pocs equips i que descriu la comunió entre afició i equip, avui un cop més fonamental perquè el triomf s’hagi quedat a Andorra. El MoraBanc Andorra ha guanyat per 87-83 el Movistar Estudiantes en un gran partit de bàsquet. Grapa, fe, convicció, i encert en els moments claus han permès els de Peñarroya ser una mica millors, no gaire més, que els madrilenys. Però amb aquesta mica n’hi ha hagut prou per celebrar la 13 victòria de la temporada, per cert una més que les dues lligues anteriors i quan encara falten 7 jornades pel final de la lliga regular. En un partit tan equilibrat els detalls acaben definint, sempre es diu. I en alguns casos els detalls tenen nom i cognom: Beqa Burjanadze. El georgià ha anotat 16 punts en el darrer quart (20 en total). Burjo ha acabat amb 23 de valoració i ha estat el veritable líder de l’empenta final de l’equip. Albicy ha fet 19 de valoració i ha aportat molt a l’equip amb 14 punts i 4 assistències. Jelinek ha estat molt bé en els moments calents i ha acabat amb 13 punts. El partit s’havia venut mediàticament com un duel entre Shermadini i Jackson, els dos jugadors més valorats de la lliga, que curiosament no han tingut el seu millor dia. Shermadini ha fet 14 punts i Jackson 11, els dos han estat bastant per sota de les prestacions habituals.

El matx ha arrencat amb intercanvi de cops i amb el MoraBanc manant per marges estrets, El més important ha estat un 20-14 que semblava anunciar que els de Peñaroya podien enlairar-se. Però no ha estat el cas. 22-20 al final del primer quart i 35-40 al descans. El segon quart ja ha anunciat el que passava avui a la BMB. Que el rival venia a per totes i en un bon moment. El rebot ofensiu ha sostingut els de Maldonado que han arribat a marxar de 12 punts ja en el segon temps, 49-61. Remor i incertesa entre els més de 4300 espectadors que hi havia a la BMB. Però en aquest tram de partit i pujant molt la intensitat defensiva, els tricolors han anat complicant cada cop més les coses als visitants. I els decibelis del públic han anat pujant, i tot plegat ha acabat sent un dia més una caldera. Una olla a pressió. I el partit ha tornat a caure del costat local.

Al descans, emocions fortes avui amb l’homenatge als herois del 86, que van aconseguir que es comencés a somiar en colors al BCA. La victòria d’avui permet el MoraBanc Andorra defensar la vuitena plaça, la darrera que dona accès al playoff. Dissabte vinent torna a haver cita amb la BMB. Els homes de Peñarroya reben la sensació de la temporada, l’Iberostar Tenerife.