(89-80) La reacció arriba massa tard a Kazan

(89-80) La reacció arriba massa tard a Kazan 2560 1704 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El Bc MoraBanc Andorra afrontava el partit d’avui amb la motxilla plena d’il·lusió després de la victòria de diumenge passat contra el Betis. Però l’Eurocup no perdona, i menys encara si visites la pista d’un club que ha guanyat aquesta competició dos cops i que està entre els màxims favorits per adjudicàrse-la. No es pot dir que el 89-80 final sigui injust, al contrari, els russos han estat superiors i en el còmput global del partit han merescut guanyar. El que sí es pot comentar és que un cop més el MoraBanc ha ofert una cara immillorable al final i ja quan les coses estaven molt coll amunt. El parcial del darrer quart ha estat 14-27 pels de Peñarroya, que s’han arribat a posar a 6 i 7 punts en el tram final quan el marcador havia arribat a estar trencat a favor dels locals per 22 punts de diferència. I en aquests moments s’ha inquietat i de debò la victòria russa. Amb 87-80 en els darrers dos minuts i mig el MoraBanc ha evitat rebre bàsquet tres cops i ha tirat tres triples però cap d’ells ha entrat. I així ha acabat el partit, amb la sensació que ens els exàmens de recuperació del setembre no s’havia pogut recuperar totes les males notes prèvies. I aquestes baixes qualificacions vindrien d’un molt mal percentatge de tres a l’inici (que “ha desanimat l’equip” segons Peñarroya), una falta de control en el rebot defensiu i masses pèrdues de pilota. Massa avantatge per un Unics que se sentia capità general del partit maniobrant exactament com volia fer-ho. El pòquer d’asos dels locals ha funcionat de meravella sobretot a la primera part. Quino Colom ha repartit 7 assistències (Ponkrashov 9) al final, Jamar Smith ha fet 21 punts, Lasme 16 i 8 rebots i Lockett 17. Al descans 18 de diferència, 49-31. El tremolós MoraBanc Andorra no ha canviat fins la recta final en què ha canviat la cara i ha estat a prop de donar un disgust. Les diferències durant tot el tercer quart i es inicis del darrer han estat sobre els 20 punts.

La reacció del darrer quart l’ha capitanejat Jaime Fernández, que ha trobat uns instants de màgia que han fet creure els de Peñarroya. El madrileny ha acabat amb 16 punts i 5 assistències. També ha estat remarcable Moussa Diagne, que ha fet 13 punts i a capturat 6 rebots. Però menció apart mereix Guille Colom, que amb el seu entusiasme i desimboltura ha contagiat els seus. Colom ha jugat 20 minuts avui en els que ha anotat 9 punts, ha agafat 4 rebots i ha repartit 4 assistències. El petit dels Colom ha jugat contra el seu germà Quino, i disputant minuts de qualitat.

El MoraBanc haurà de tancar ràpid la ferida. Demà viatge llarg de retorn i divendres a començar a preparar el partidàs de diumenge a les 12h30 a la Bombonera contra Unicaja de Màlaga, el retorn de Gio Shermadini.