(89-84) Simplement màgia

(89-84) Simplement màgia 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

La màgia que té la bombonera travessa les estacions i no caduca. La víctima d’avui, el València bàsket és un dels millors equips d’Europa. El 89-84 reflecteix una victòria justa dels tricolors, que han jugat amb determinació, intensitat i aprofitant amb molta intel·ligència totes les oportunitats que s’ha treballat durant el partit. A més, el públic ha tornat a estar a l’altura de l’equip en una simbiosi extraordinària. El MoraBanc Andorra ha guanyat 14 partits dels 15 que ha disputat com a local. Una marca que només està a l’abast dels gegants de la lliga. Per acabar de rematar un matí rodó, el Retabet Bilbao i l’UCAM Múrcia han perdut els seus partits apropant encara més els de Peñarroya al somni del playoff. Un cop més aquesta temporada, l’equip mostra que els objectius cal anar a buscar-los i no esperar-los. Per aquí s’explica una marca tant formidable com les 16 victòries que ja porta l’equip, quatre més que les dues temporades anteriors d’aquesta etapa ACB.

Des del punt de vista col·lectiu, l’anàlisi un dia més rep un bon suport en l’apartat de valoració. El matx ha acabat 97-83 pels tricolors, una diferènca prou àmplia per explicar que més enllà dels pnts de diferència, la victòria ha estat justa i caigut del costat de qui ha fet més. A títol individual l’emperador Shermadini ha tornat a regnar amb contundència. 32 de valoració pel gegant georgià amb 22 punts i 10 rebots. David Walker ha tornat a estar impressionant amb 23 punts i ha estat el màxim anotador de l’equip. En moments claus cal destacar també la contribució d’Oliver Stevic amb 13 punts.

El partit ha arrencat amb un intercanvi de cops d’alt voltatge. Walker i Sato acaparaven el protagonisme a cop de triple. 23-24 pels taronges al final del primer quart i la sensació que viuríem un gran partit. I així ha estat. Però des del segon quart sempre ha manat el MoraBanc Andorra. L’efecte BMB que porta de la ma equip i afició ha passat per sobre dels de Pedro Martínez el segon quart. La diferència ha arribat als 14 amb un 40-26 que ja feia pupa. Un 0-9 en contra ha deixat les coses en 40-35. A equips tant bons com el València no els has de guanyar una vegada, ho has de fer més d’un cop durant els 40 minuts.

El tercer quart ha tornat a registrar una altra escapada. Als 5 minuts 56-46 i al final del quart 69-58. Sòlid I valent, el MoraBanc Andorra sabia el que volia I tenia Shermadini per netejar els als moments. I n’hi ha hagut. A pesar d’haver arribat a acumular 15 punts de diferència, faltant 5 minuts el marcador estava empatat a 78. El València té arguments de sobres per discutir la victòria a qualsevol, i ho ha demostrat. Però en la recta final, Stevic ha estat extraordinari i amb les aportacions de Shermadini i una defensa sensacional s’ha pogut generar una mica d’avantatge i gestionar-lo fins el final.

I tot això ha passat davant l’atempta mirada de Giannis Antetokounmpo, l’estrella dels Milwaukee Bucks que ha vingut a Andorra per animar el seu germà Thanasis.

Dimecres al vespre el MoraBanc Andorra visita el Real Betis Energía Plus i segons com vagin les coses pot finiquitar el seu accès al playoffs. Diumenge vinent a les 18h la BMB es vestirà de gala per rebre el Reial Madrid.