(95-69) No és un somni, anem a la Copa

(95-69) No és un somni, anem a la Copa 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Som un equip de Copa. Del 16 al 19 de febrer a Vitòria, el MoraBanc Andorra serà entre els 8 clubs que disputen la competició més atractiva de l’any. El vuitè bitllet passava per guanyar el Real Betis Energía Plus i l’equip ho ha fet i de manera espectacular per 95-69. Manant. Oferint a l’afició les sensacions que porta compartint tota la temporada a la BMB. Un equip valent, atrevit i amb confiança que busca la victòria i no espera. Va. L’equip de Peñarroya, amb la constant de Gio Shermadini (MVP de la jornada amb 33 de valoració) és capaç de repartir el protagonisme segons el dia però sempre que juga a casa no recula ni un mil·límetre respecte la idea mare. S’ha de competir, s’ha de córrer, s’ha d’intentar guanyar i s’ha de respectar la idea. Quan això passa, les coses en pista flueixen amb bellesa i a una velocitat que el rival no sap interpretar. Es pot parlar de l’embruixament de la Bombonera. 8 de 8 pels de Peñarroya sempre que han jugat com a locals. Tota una volta sense perdre a casa, un fet només a l’abast habitualment dels clubs anomenats grans. Els millors jugadors del partit per part tricolor han estat Shermadini amb 33 de valoració gràcies als 22 punts i 11 rebots que ha fet, David Jelinek ha fet 13 punts i Thnanasis Antetokounmpo 14. Albicy no ha tingut el seu millor dia i tot i això ha acabat amb 9 assistències. Un altre partit coral. Una torre, sí, però al seu entorn un imperi de bàsquet democràtic.

El partit d’aquesta tarda només ha tingut història en el tercer quart. La resta ha estat una simfonia tricolor. Una tempesta perfecta. Per moments més forta que la de neu que hi ha hagut avui al país. Defensa. Molta. Encert exterior per desmuntar l’estratègia de Tabak, que venia a tancar molt la defensa i tot ha fluït. La millor manera de fer les coses, per molta responsabilitat que tinguis és fluir. I això fa de meravella aquest Morabanc Andorra. Les diferències han anat apareixent amb naturalitat. Com una conseqüència lógica de la diferència de joc. Al Betis li passava per sobre un tramvia i cada cop que mirava el marcador més li sagnava la ferida. 30-19 després del primer quart i 54-28 al descans. Una exhibició.

El tercer quart però, ha estat bètic. Del tot. Marcant el ritme i endurint la defensa. I, com sempre en els grans dies, hi ha hagut un Momentum de partit. El Betis ha arribat a posar-se 61-56. I hi ha hagut bastanta suor freda. El MoraBanc no ficava. Faltava poc per concloure el quart. I ha arribat un parcial de 6-0 pels locals. Transfusió de sang en vena per un anèmic. I sortint després de la pausa. Dos triples. Momentum. Han tornat les diferències pròximes als 20 punts. Ha tornat la calma. La música ha tornat a sonar animada. A fluir. Fins el final. Guille Colom ha tingut una contribució destacada en el primer temps i a la recta final se li ha afegit Hugo Bartolomé que fins i tot ha anotat un triple. Dos andorrans jugant i anotant a l’ACB. Somiat? Ningú és tran atrevit ni somiant. Perfecte.

Demà a les 12h el sorteig de la Copa. I hi serà el MoraBanc Andorra.