6083

Bàsquet Club Andorra, fundat amb el nom de Club de Basket Les Escaldes, el dia 12 de juny de 1970. L’any següent, concretament el 12 d’abril s’aprova el canvi de nom de l’entitat per l’actual Bàsquet Club Andorra.

El primer èxit important arriba en la temporada 1981/1982, Campions de Catalunya de 2ª Categoria, i ascens a la 3ª Categoria. A partir d’aquest moment l’entitat comença una trajectòria ascendent que conclou la temporada 91/92 proclamant-se Campió de la Lliga Nacional Catalana “B”, i en la mateixa temporada, Campió de la Lliga Espanyola de Primera “B” assolint el major èxit de la història del club fins al moment, l’ascens a la Lliga ACB.

Durant quatre temporades el Bàsquet Club Festina Andorra es manté a l’èlit del bàsquet espanyol. Entre els fets destacats d’aquests anys, participar a la Copa del Rei i debutar en competicions europees amb la Copa KORAC. Malauradament, aquella mateixa temporada 95/96 l’entitat perd la categoria i baixa a la lliga LEB, que també finalitza perden, aquesta vegada per motius extra-esportius.

Després de la desfeta, la temporada 97/98 el segon equip Sènior Masculí assumeix el rol de primer equip i surt a competir a la categoria de 3ª Catalana. Aquell any, l’equip es proclama campió de Catalunya i assoleix l’ascens a 2ª Catalana. El primer dels grans reptes aconseguits, i que poc a poc, s’anaven sumant ascensos de categoria, fins l’aconseguit a la Lliga EBA.

Quatre temporades a EBA per fer el salt la temporada 08/09 a la LEB PLATA. La temporada 10/11 fou la de la consolidació al bàsquet professional espanyol, amb la disputa, per primera vegada en la nostra història, de la final per un títol oficial, Copa Adecco Plata, així com la final del Play-Off d’ascens a LEB OR. Un any més tard nova classificació per a la final de Copa i un èxit encara més gran, campions de LEB Plata i ascens directe de categoria a l’Adecco Or.

Debut a Or amb classificació per a la final de Copa Príncep i passant d’equip revelació a aspirant a l’ascens. Segona temporada a Or, on l’equip no era l’únic que havia fet un salt, també la massa social i el suports tant privats com públics, demostrant l’ambició d’un projecte de país. Des de bon començament, una primera volta gairebé perfecta tornava a portar al conjunt andorrà a la final de la Copa Príncep, i a la quarta consecutiva, aixecar el títol davant els seus aficionats. Un títol de Copa que va precedir al premi més gran, l’ascens a la Lliga ACB assolit desprès d’una temporada gairebé perfecta. Un retorn a la Lliga Endesa que culminava els esforços d’un club i d’un equip per tornar a la millor lliga d’Europa. Després de més de 20 anys, el BCA tornava a premiar als seus aficionats amb l’elit del bàsquet i tornava a aixecar la il·lusió d’un país que,  a partir de la temporada 2014 – 2015, tornarà a gaudir del millor espectacle.

Les dues darreres temporades s’ha aconseguit la permanència a la Lliga Endesa acabant la competició regular amb 12 victòries i assolint la 14ª posició final a la classificació. La 16/17 serà la tercera temporada d’aquesta nova etapa a l’elit del bàsquet europeu.

 

6085

© Diari d’Andorra. Tall cistella. 

6086

© Diari d’Andorra. Festina.

6087

© Diari d’Andorra. Ascens a la ACB.

CONSELL D’ADMINISTRACIÓ
President Sr. Gorka Aixàs Olea
Vicepresident Sr. Xavi Mujal Closa
Vicepresident Sr. Pere Aixàs
Secretari Sr. Xavier Escribano
Vocals

Sr. Joaquim Tomàs

Sr. Jordi Eudal

Sr. Patric Rodríguez

Sr. Xavier Jiménez

EQUIP DIRECTIU
Conseller Delegat Gorka Aixàs
Director Esportiu Francesc Solana
Director Administratiu Sergi Romero
Dir. Màrqueting i Comunicació Gabriel Fernàndez
Cap de Premsa i Comercial Toni Alonso
Coordinador Bàsquet Base Jaume Tomàs
Xavier Luque
Responsable d’administració Adriana Tàpies
SOCIS D’HONOR

Toni Bernadó

Albert llovera

Mònica Ramírez

Roger Vidosa

Lluís Marín

Mireia Gutièrrez

Kevin Esteve

River Centre Comercial

Unicef

Dani Garcia

Cedric Gracia

Sofia Cortesao

Mossèn Ramon Rossel