Darrera setmana de temporada

Darrera setmana de temporada 150 150 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El River Andorra MoraBanc enceta la darrera setmana de la temporada. La lliga regular de l’Adecco Or finalitza el proper divendres, i l’equip, amb els deures fets des de ja fa uns dies es preparar per aquest darrer partit de la temporada 2013 – 2014. Un matx a la pista del Ford Burgos que repeteix el final de la passada campanya però que arriba de forma molt diferent per als dos equips que ja no es juguen res.

Els de Joan Peñarroya arriben a la darrera setmana desprès de celebrar amb la seva afició l’ascens a la Lliga ACB, a la lliga Endesa. Una celebració que es va convertir en la Festa de l’Ascens amb un Poliesportiu ple i amb sintonia amb el seu equip. Peñarroya feia aquest balanç a la roda de premsa inici de setmana: “Un bon divendres i una bona cloenda de la temporada a casa. Penso que es va fer un partit seriós, on va poder participar tothom, aconseguint una bona victòria i la festa que es muntar crec que va estar molt bé. Una gran comunió entre afició i equip. Molt contents de com va anar tot”.

Una Festa de l’Ascens que demostra que el bàsquet torna a estar més viu que mai, demostrant el que ja es va viure ara fa 22 anys i que torna a ser una realitat. Una comunió equip afició que ha arribat al seu màxim fins al moment: “Crec que això s’està demostrant any rere any. A mi m’ho deien, que Andorra és un país de bàsquet, on l’esport del bàsquet és l’esport que enganxa més gent. A la que l’equip ha respost i ha anat cap a munt la resposta és la que veiem tots. El bàsquet ha aconseguit alguna cosa que no és veu en altres espectacles”.

La darrera jornada de la lliga regular arriba amb tot decidit per als dos equips. Ara bé, la qualitat del dos conjunts fa pensar en un bon partit de bàsquet. Només això, el record de l’any passat s’ha esborrat i arriba l’hora de mirar cap endavant: “Son temporades diferents. És un partit que l’anirem a jugar en les millors condicions que podem. A nivell classificatori cap dels dos equips ens juguem res. Dos bons equips, amb bons jugadors i esperem que es vegi un bon partit. Sense ànim de res ja que nosaltres hem cobert la temporada amb nota i ells encaren uns durs play-off”.

A nivell esportiu el punt i final arriba aquesta setmana, però l’objectiu definitiu encara no està assolit. El camí és molt llarg. Amb l’èxit esportiu fet, s’ha guanyat temps per treballar amb més tranquil•litat: “No pensem en la propera temporada. El que dóna és tranquil•litat, es guanya temps, no per anar relaxat, ja que les condicions són tan grans que requereix tot l’esforç del món, però en la part esportiva ens dóna tranquil•litat per no tenir que afrontar uns play-off. Ara s’afrontarà un treball post-temporada, ja que no és bo que els jugadors tinguin tant temps de vacances, i ara és moment de treballar individualment. A partir de la setmana vinent ho veurem”.

Pel que fa a la planificació esportiva, de moment, res de res. Hi ha masses coses a decidir abans de fer el següent pas: “No estem en el moment d’avançar esdeveniments, abans s’ha de saber on estarà el club abans de parlar amb cap professional. L’estiu és llarg però primer s’ha de produir la notícia més importants que és la inscripció a l’ACB”.

El tècnic ja fa dies que confia en que el projecte segueixi endavant, i ho segueix recordant, la voluntat existeix per totes les parts: “Aquí em perdo. No tinc la informació contrastada. El que sí que veig és que hi ha molt bona voluntat per tothom per a que aquest projecte miri endavant. S’ha de ser prudent per què l’empresa no és fàcil, però veig molta il•lusió per part de tothom. Vull ser optimista”.

Peñarroya també ha tingut paraules per a un altra de les bones notícies de la jornada passada, el retorn de Schreiner a les pistes desprès de la lesió: “Per Schreiner estem molt contents. Va poder participar i va demostrar que de jugar a bàsquet no s’ha oblidat. Ara té uns mesos per treballar força, i a l’estiu no estarà aturat. És el jugador que més ganes té de jugar a bàsquet. El més important és que ha curat bé”.

Comença la darrera setmana “oficial” d’entrenaments. La plantilla al complert s’entrenarà aquests dies per preparar la darrera jornada de la temporada. Ens espera el Ford Burgos en una setmana que també tindrà moments per a la distensió amb activitats paral•leles. Desprès d’aquesta jornada, seguirà la preparació post-temporada. El primer lloc i l’ascens deixen un estiu llarg i cal seguir en plena forma. L’ACB ens espera.

Text: Comunicació River Andorra Morabanc
Foto: Martin Imatge

Close Cart
Back to top