Tot i la derrota, depenem de nosaltres mateixos

Tot i la derrota, depenem de nosaltres mateixos 150 150 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El River Andorra MoraBanc cau davant el Barça B per 80 a 77 en un complicat partit on els andorrans no es van trobar. Al marge del resultat i la distància amb el segon passa a una victòria, el River Andorra MoraBanc segueix depenen de la seva feina i dels seus resultats per assolir el desitjat premi de la temporada. Els pròxims dos duels són a casa, i caldrà aixecar-se ràpidament i tornar a la millor versió de l’equip.

La visita al Palau Blaugrana s’havia convertit en una sortida vital per al River Andorra MoraBanc que, malgrat les opcions d’ascens s’aparcaven una jornada més desprès de la victòria del Palència, aquesta mateixa victòria feia important aconseguir sumar al Palau i així dependre de nosaltres mateixos a la jornada propera. Els de Joan Peñarroya a més, no volien fallar a l’afició andorrana, que acollint-se a la proposta del club, es desplaçava en caravana tricolor fins al Blaugrana.

La importància del partit es veia només sortir amb una bona intensitat que en els primers instants de partit permetia als andorrans col•locar el 0 a 5 a l’electrònic. Ara bé, la joventut del Barça B no volia deixar el partit només començar i responia ràpidament als atacs visitants amb un altre parcial de 5 a 0. Els de Joan Peñarroya però, sortien una mica més motivats, i seguien marxant amb petites distàncies, que com a màxim van arribar als 6 punts, 7 a 13. El River MoraBanc dominava el partit amb comoditat, però es veia la necessitat de fer un pas més a nivell defensiu per donar un cop important a la taula. La necessitat d’aquest punt més de joc que no va arribar és va notar amb el parcial de 8 a 0 dels locals per capgirar l’electrònic. Un fet que va provocar el temps mort de Peñarroya per motivar als seus. Fins al final del 1Q l’intercanvi de cistelles, sense un clar dominador va ser la tònica. Al final dels primers 10 minuts, empat a 25.

Es notava que a la recta final de la temporada tots els equips tenen molt a dir, i molt a jugar. Els dos conjunts seguien amb la dinàmica dels darrers minuts del primer quart, amb igualtat màxima en els dos costats. Trias, imposava el seu domini interior, però la qualitat del Barça B també es feia present. Ara bé, poca anotació en els primers minuts, 31 a 33, amb petites diferències cap als dos costats. Passat el minut 5 de joc del segon quart, els andorrans semblaven posar la directa, amb una pilota robada de Navarro que esmaixava i situava el 33 a 38. Moment on el Barça B va tornar a endollar-se per anotar un parcial favorable i marxar 45 a 40. Nou temps mort de Peñarroya que mirava de solucionar i imprimir el caràcter als seus jugadors. Al descans, 45 a 42 i tot per decidir.

A la sortida dels vestidors, els andorrans capgiraven ràpidament el marcador amb un nou parcial de 0 a 5, 45 a 47. El River Andorra MoraBanc semblava sortir amb aquell esperit que tantes alegries ha donat durant la temporada. El Barça B però, ficat al partit, no estava disposat a que els andorrans marxessin al marcador i acabessin dominant el joc. Ara bé, una de les senyals clares on es veia que avui no era el dia es mostrava en el tirs lliures, on l’encert no era el d’altres ocasions. Els jugadors joves del Barça B aconseguien anotar i reaccionar amb facilitat davant qualsevol intent dels de Joan Peñarroya. En defensa, per moments, s’aconseguia la intensitat desitjada, recuperant pilotes i esgotant possessions. Tot i això, no era suficient, els locals seguien, no només dins del partit, sinó que ho feien sense complexos evitant el joc dels andorrans. El quart finalitzava sense res resolt, 58 a 60.

Darrers 10 minuts, tot per decidir. Asier contestava la primera cistella local, deixant el marge de nou, en dos punts. Molts nervis en 10 minuts on hi havien moltes coses en joc, ells en la lluita a la part baixa i nosaltres en la lluita per no deixar escapar una oportunitat única. Intercanvi de cistelles, fins a què el Barça B endollava un seguit d’anotacions obligant a Peñarroya a demanar el temps mort amb 68 a 64. No era impossible, estava complicat. Era el moment que sortís aquell encert que fins al moment no s’havia deixat veure amb tanta intensitat. Green ajustava el marcador a un punt per sobre, 68 a 69. Semblava el moment, però els locals no ho creien així i seguien fent mal i castigant qualsevol errada visitant. Calia un punt més força i entrega defensiva, als darrers minuts s’entrava amb les coses encara més complicades, 75 a 69. El River MoraBanc per això, tot i no fer un bon partit havia de seguir creient, i així va ser. 75 a 74 desprès d’un triple de Blanch. Moment per als tirs lliures, on el Barça B tenia un més alt percentatge que el nostre. Moment de jugar on podia passar de tot i la pilota finalment va caure al costat Blaugrana. Final, 80 a 77 i derrota inesperada al Palau Blaugrana.

S’ajusta la classificació, tot i això, els andorrans depenen d’ells mateixos. Avui, no cal oblidar i fer una menció especial a la nostra afició, que en un acte de suport, de creure en aquest equip i de sentir els seus colors ha fet que les graderies del Palau fossin molt semblants a les del Poliesportiu. Una afició que dóna sentit de ser a aquest projecte i que ajudarà a aquest equip a sobreposar-se al cop i lluitar per la victòria divendres vinent davant el Leyma Natura Corunya.
Els andorrans tornaran dilluns al matí als entrenaments, amb el cap ben alt i amb les ganes de seguir treballant per un objectiu que segueix a les nostres mans. Cal fixar-se en el proper rival, el Leyma Natura Corunya, un conjunt que a la primera volta va aconseguir la victòria, per tant, els de Peñarroya voldran tornar a sumar per diversos motius. Serà un gran partit de bàsquet o l’equip haurà de fer un pas endavant.

FC BARCELONA B: Hakanson (20), Moix (10), Laviña (7), Spires (4) i Zhigulin (6) – Cinc Inicial – Garcia (15), Peno (0), Cantenys (0), Mbaye (4), Pérez (4), Draskovic (0) i Sulejmanovic (10)

Jugador més valorat Hakanson amb 19 punts.

RIVER ANDORRA MORABANC: Trias (21), López (7), Navarro (12), Green (11) i Zengotitabengoa (6) – Cinc Inicial – Hampl (0), Martí (2), Sánchez (4), Hernández (3), Colom (0), Blanch (11) i Gabriel (0)