Un pas més, una jornada menys

Un pas més, una jornada menys 150 150 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Victòria del River Andorra MoraBanc davant el Clínicas Rincón per 87 a 91 en un partit de nivell i patiment final.

Primer partit de la jornada 21 a l’adecco or. Matx disputat a una hora poc habitual per a un divendres i en un pavelló d’aquells que agrada jugar com el Martin Carpena de Màlaga. Un duel entre, segurament, els dos equips més en forma de la segona volta. El líder, l’equip de Joan Peñarroya, que volia sumar una nova victòria per apropar-se a l’objectiu de la temporada, i un Clínicas Rincón, que com a bon equip vinculat i jove no tenia por a res i amb molt a demostrar davant el líder.

Els primers minuts s’ iniciaven amb un equip local que veia com la seva afició havia registrat una bona entrada, motiu suficient per anotar el primer parcial favorable de 5 a 0. El River Andorra MoraBanc però, no volia deixar se portar tant fàcilment pel ritme local, i responia amb un parcial dominat pels jugadors exteriors de 0 a 8, dos inicis diferents que ajustaven el marcador per a un intercanvi de cistelles molt igualat i demostrant, els dos equips, que hi havien coses en joc. En els darrers 5 minuts del primer quart, poc moviment per arribar al final 19 a 18.

Segon quart, dos cistelles inicials dels dos equips deixaven pas a un parcial del Clínicas Rincón de 9 a 0, 30 a 20, situant la màxima diferència fins al moment. Calia una reacció dels de Peñarroya, que empunyats pel seu caràcter, intentaven capgirar el desencert mostrat. Millorava la defensa i el rebot, claus per entrar al partit i el cèrcol es feia més gran, per anar reajustant el marcador. Els triples començaven a entrar, i les eleccions de tir treien el seu fruit. Ara bé, el rival ja havia demostrat la seva qualitat, i Todorovic i Guillén mantenien als seus, tot i que la distància es reduïa a al descans, 44 a 41.

Sortida del descans mostrant el que seria aquest quart, triple de Blanch que es posava l’equip a l’esquena des del primer segon. Empat i de nou, comença el patit, però ja és veia un altre ritme per part del River Andorra MoraBanc. Una defensa incisiva, aturant als homes claus del rival, permetia mantenir la cistella gairebé intacta i al camp contrari, trencar el partit des de la línea exterior. Amb aquesta fórmula els andorrans aconseguien les primeres distàncies favorables, i no només això sinó que és superaven aquests dígits. López col.locava els 10 i Trias amb Zengotita els 12 amb els quals s’arribava al final tercer quart. Blanch amb 15 punts en aquest quart i un parcial de 20 a 35 en 10 minuts posaven les coses molt bé.

I més quan Navarro sumava una nova cistella per als 14 de màxima, 64 a 78. Ara bé, com anem dient darrerament, no es pot estar tranquil fins que no finalitza el partit. I menys amb jugadors joves amb ganes de demostrar i veterans que mantenen intacta la qualitat. Parcial local de 8 a 0 i ja estaven ficats al partit en menys de 3 minuts. La defensa tricolor no aconseguia aturar el joc de Clínicas i el River Andorra MoraBanc veia petit allò que abans veia gran. Igualtat al partit, tot el que s’aconseguia es responia, i així, retallant la distància, els locals empataven el matx a 85. Darrers minuts, partit igualat i a tenir el cap fred per escollir bones eleccions de joc. En aquest aspecte, els de Peñarroya tenien les de guanyar i així va ser. Van jugar millor les seves cartes i amb dos lliures de Blanch, una recuperació i nova a cistella del 31, finalitzava un partit que s’ havia vist de tots colors. 87 a 91.

Nova victòria i de quina manera. Un pas més, una jornada menys. 5 finals són les que resten, i d’aquestes, 3 a casa. El somni és més a prop, però encara no el podem agafar. Necessitarem l’ajuda de tots vosaltres, el pròxim repte l’Oviedo al Poliesportiu. Divendres hem de fer un pas més, serà complicat, ho sabem, però el premi és gran. Diumenge tornada als entrenaments, moments de celebració pocs, cal seguir centrats. #somhiandorra

CLÍNICAS RINCON: Soluade (0), Todorovic (13), Díaz (18), Nguidane (8), Sabonis (18), Alonso(1), Conde (2) ,Ruiz (0), Gutiérrez (6), Diatta (0), Kadahodzic (0), Guillen (21)

Richie Guillén jugador més valorat amb 32 punts

RIVER ANDORRA MORABANC: Trias (9), Navarro (16), Green (9), Blanch (34), Zengotitabengoa (8), López (11), Hampl (0), Eric (2), Martí (0), Sánchez (2), Fernández (0)