Amb la mel als llavis

Amb la mel als llavis 600 899 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Final amarg per un partit amb tres quarts sensacionals. Derrota en la final de la Regal Lliga Catalana per 65-68 davant de l’Fc Barcelona Lassa en un matx que els homes de Peñarroya van dominar amb solvència durant tres quarts. El Barça, que va arrencar 13 a sota el darrer quart, va tenir un despertar brusc a l’inici del darrer període guiat per un exhuberant Pau Ribas. En aquest context van remuntar els blaugrana davant d’un Morabanc Andorra que va viure un cert col•lapse en atac i que no va poder/saber sobreposar-se a la sensació permanent d’injustícia per moltes decisions arbitrals.

L’equip andorrà va manar sempre tret de les acaballes del matx. La posada en escena en el primer quart va ser excel•lent tot i les dues matineres faltes de Giorgi Shermadini. Feina seriosa, intensitat i una barreja ben treballada de seny i de rauxa segons el moment i la necessitat. El partit va quedar clar que aniria a pocs punts i el 10-5 i el 16-7 eren els avisos de per on anirien les coses.
Al descans l’anotació seguia sent baixa, 34-23, però la dinámica es mantenía inalterable. El control del joc era tricolor i el Barça estava molt incòmode. Feia l’efecte que es produiria el despertar del gegant però el tercer quart no va anar per aquí. La represa va tornar a mostrar superioritat del MoraBanc Andorra que va fer pivotar l’avantatge sempre sobre la desena de punts, acabant el tercer quart 13 amunt, 53-40.
13 punts son un bon avantatge però no definitiu i la sortida blaugrana va ser ferotge.Pau Ribas es va mostrar imparable i en aquest moment la rèplica andorrana no va ser prou sòlida per l’exigència que proposava el Barça. L’arbitratge hi va jugar un paper de decantador, però va contribuir a enterbolir la confiança amb la que l’equip andorrà havia jugat fins el moment.

Derrota, subcampionat però bona imatge de l’equip i un missatge inequívoc pels seguidors del páis: veniu a la Bombonera que ens ho passarem molt bé. Això promet.