Francesc Solana: “la meva satisfacció més gran és veure la identificació entre l’equip i els aficionats”.

Francesc Solana: “la meva satisfacció més gran és veure la identificació entre l’equip i els aficionats”. 629 360 BC Morabanc Andorra (web oficial)

-Quina anàlisi fa de la temporada?

-Ha estat un èxit.

-Desenvolupi-ho, si us plau.

-Superar la temporada passada és un èxit, per com ha anat tot i per la manera com ho hem aconseguit.

-A la lliga es destaquen els resultats de l’equip, però també la proposta de joc atractiu.

-Aquí jo destacaria que el que ha fet l’entrenador és adaptar-se a les virtuts dels jugadors en cada moment. I hi ha una diferència que ho explica molt bé. La temporada passada també fèiem un joc atractiu i el nostre referent era interior. Aquest cop el referent és el joc exterior, el que demostra que ens hem sabut adaptar. Al final el que et dona alegria per poder fer un bon joc és guanyar. Els equips que acostumen a fer un bon joc són equips guanyadors.

-Ara entra en aquella fase en què tothom li comença a demanar pel carrer si se n’aniran la meitat dels jugadors, oi?

-Absolutament (riu).

-I què contesta?

-Doncs que si fa falta ens refarem exactament igual que ho hem fet els anys anteriors. Hem de ser conscients que hi ha jugadors que venen a reivindicar-se a Andorra, però que no som l’esgraó més alt que hi ha. I quan puges escales sempre vols arribar a dalt de tot i aquesta ambició que tenen sempre ens ajudarà a ser millors.

-Creu que ja comença a percebre’s Andorra com una plataforma per millorar per part de molts jugadors.

-Va molt lligat que els jugadors vegin que l’equip acaba anant bé i ara està passant. La temporada passada va ser Shermadini i aquesta l’exemple podria ser Blazic, que és un dels millors anotadors de la lliga. Aquests exemples parlen bé del club perquè jugadors d’aquest perfil volen venir a fer millor l’equip sabent que ells milloraran.

-Què vol dir repetir el play-off?

-Que som competitius, que ens hem consolidat entre els millors de la lliga i això és molt difícil. Ara mateix els equips grans ens veuen com un equip complicat de guanyar. I això parla bé de la feina que hem fet fins ara.

-La mitologia del club concedia a aquesta quarta temporada ACB una rellevància especial perquè en els 90 l’aventura va durar quatre anys.

-Jo sempre he dit, des del primer dia, que estava segur que això no ens passaria per la solidesa del projecte. Deixem enrere aquesta part mitològica fent el segon play-off consecutiu que és molt important.

-Què el que el fa més content?

-La identificació entre equip i aficionats. Els seguidors fan que venir a jugar a la Bombonera no sigui fàcil per ningú i als jugadors també els posa això. És una química molt difícil que hem d’intentar mantenir.

 

Close Cart
Back to top