Presentat el projecte ONE TEAM amb l’Unitat de Conductes Addictives

Presentat el projecte ONE TEAM amb l’Unitat de Conductes Addictives 1170 780 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El Bc MoraBanc Andorra i el SAAS han presentat aquest migdia el programa d’entrenaments de bàsquet amb pacients de l’Unitat de Conductes Addictives de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. El programa serà el projecte ONE TEAM Eurocup del club aquesta temporada, una iniciativa en què els clubs que participen en la competició treballen amb col·lectius en risc d’exclusió. En aquest cas és el tercer projecte ONE TEAM del MoraBanc Andorra, en els dos anteriors es va incidir en tallers sobre la violència de gènere amb els jugadors i jugadores del club i la temporada passada es va fer un programa d’entrenaments al Centre Penitenciari.

“Per nosaltres el gran aparador que genera la nostra activitat és alhora una responsabilitat afegida cap a la nostra comunitat i l’assumim encantats” ha afirmat en roda de premsa el Cap de comunicació del club, Gabriel Fernàndez, que ha afegit que “els tres projectes que hem anat triant des que juguem a Europa tenen un fil conductor i és intentar entrar amb el bàsquet en  terrenys que no hem trepitjat mai i on pensem que el que fem pot aportar”.

Fernàndez creu que “la nostra contribució no modifica cap realitat però si podem aportar ni que sigui una dècima ja estem contents i en casos com el que us expliquem avui o l’any passat al Centre Penitenciari també podem ajudar a visibilitzar situacions i això pot ajudar”.

Jaume Tomàs és l’entrenador que està portant el projecte i avui ha exposat en la presentació que “el grup que estic entrenant el formen persones que son molt valentes i que, a més, saben treballar en equip cosa que no sempre em passa amb els equIps de nen que entreno”. Tomàs ha exposat que “fem entrenaments de bàsquet d’una hora buscant donar un cop de mà a la rehabilitació de totes aquestes persones a través del bàsquet i la resposta que estem tenint fons ara em posa molt content”. La coordinadora clínica de l’HospItal de dia, Angelina Santolària, ha exercit d’amfitriona de la roda de premsa i ha manifestat que “el projecte ens agrada tant que voldríem ampliar-lo fins final de temporada”.

Santolària ha explicat que “el primer que treballem amb els pacients és en millorar els seus hàbits de vida i en aquest cas el que fem és perfecte, a banda d’això els ajuda molt poder assistir als partits de l’equip i participar de la família del bàsquet”. Santolària ha exposat també que “les persones que estan a UCA son persones malaltes i projectes com aquest ajuden a la seva rehabilitació”.

INTRODUCCIÓ AL PROJECTE ONE TEAM/BCA/UCA

Una de les dificultats més comunes que ens trobem en la nostra societat a l´hora d´entendre les addiccions, és la manca de comprensió i el rebuig que generen les persones que presenten aquesta malaltia.

Encara que l’addicció es considerada una malaltia, són pocs els qui entenen el procés d’una addicció i les conseqüències que té en les persones afectades, en el seu entorn familiar i social.

Uns dels estigmes més populars i habituals en la nostra societat és pensar que; una persona  amb una drogodependència ha triat voluntàriament posar-se malalt/a i que té poca força de voluntat per recuperar-se. És a dir, un consumeix perquè vol i segueix consumint perquè no té voluntat per deixar-ho.

Sovint observem que les persones amb addicció tenen dificultats per acceptar la malaltia, i en part, és degut als prejudicis socials. Igualment, ens costa encara acceptar que comprar compulsivament, passar moltes hores a internet, jugar a jocs d’atzar…també són addiccions.

OBJECTIUS GENERALS I ESPECÍFICS

  • Adquirir hàbits saludables practicant esport
  • Participar en els entrenaments
  • Aprendre valors com: compromís i esforç
  • Conèixer el funcionament de BC Morabanc Andorra
  • Assistir als partits del primer equip
  • Descobrir alternatives d’oci i esport
  • Sentir-se part d’un projecte amb projecció europea
  • Sensibilitzar a la població dels estereotips que presenten les persones amb addicció

METODOLOGIA

Utilitzar l’esport com a eina d’integració social

8 entrenaments setmanals d’una hora de durada amb Jaume Tomàs com a entrenador.

Assistència a partits del MoraBanc Andorra

2 sessions motivacionals amb tècnics del primer equip on es treballarà el concepte d’esforç, sacrifici, segones oportunitats.

Close Cart
Back to top