El Bàsquet Club Andorra

Bàsquet Club Andorra, fundat amb el nom de Club de Basket Les Escaldes, el dia 12 de juny de 1970. L’any següent, concretament el 12 d’abril s’aprova el canvi de nom de l’entitat per l’actual Bàsquet Club Andorra.

El primer èxit important arriba en la temporada 1981/1982, Campions de Catalunya de 2ª Categoria, i ascens a la 3ª Categoria. A partir d’aquest moment l’entitat comença una trajectòria ascendent que conclou la temporada 91/92 proclamant-se Campió de la Lliga Nacional Catalana “B”, i en la mateixa temporada, Campió de la Lliga Espanyola de Primera “B” assolint el major èxit de la història del club fins al moment, l’ascens a la Lliga ACB.

Durant quatre temporades el Bàsquet Club Festina Andorra es manté a l’èlit del bàsquet espanyol. Entre els fets destacats d’aquests anys, participar a la Copa del Rei i debutar en competicions europees amb la Copa KORAC. Malauradament, aquella mateixa temporada 95/96 l’entitat perd la categoria i baixa a la lliga LEB, que també finalitza perden, aquesta vegada per motius extra-esportius.

Després de la desfeta, la temporada 97/98 el segon equip Sènior Masculí assumeix el rol de primer equip i surt a competir a la categoria de 3ª Catalana. Aquell any, l’equip es proclama campió de Catalunya i assoleix l’ascens a 2ª Catalana. El primer dels grans reptes aconseguits, i que poc a poc, s’anaven sumant ascensos de categoria, fins l’aconseguit a la Lliga EBA.

Quatre temporades a EBA per fer el salt la temporada 08/09 a la LEB PLATA. La temporada 10/11 fou la de la consolidació al bàsquet professional espanyol, amb la disputa, per primera vegada en la nostra història, de la final per un títol oficial, Copa Adecco Plata, així com la final del Play-Off d’ascens a LEB OR. Un any més tard nova classificació per a la final de Copa i un èxit encara més gran, campions de LEB Plata i ascens directe de categoria a l’Adecco Or.

Debut a Or amb classificació per a la final de Copa Príncep i passant d’equip revelació a aspirant a l’ascens. Segona temporada a Or, on l’equip no era l’únic que havia fet un salt, també la massa social i el suports tant privats com públics, demostrant l’ambició d’un projecte de país. Des de bon començament, una primera volta gairebé perfecta tornava a portar al conjunt andorrà a la final de la Copa Príncep, i a la quarta consecutiva, aixecar el títol davant els seus aficionats. Un títol de Copa que va precedir al premi més gran, l’ascens a la Lliga ACB assolit desprès d’una temporada gairebé perfecta. Un retorn a la Lliga Endesa que culminava els esforços d’un club i d’un equip per tornar a la millor lliga d’Europa. Després de més de 20 anys, el BCA tornava a premiar als seus aficionats amb l’elit del bàsquet i tornava a aixecar la il·lusió d’un país que,  a partir de la temporada 2014 – 2015, tornava a gaudir del millor espectacle.

Les quatre darreres temporades el club està vivint, de nou, l’experiència del màxim nivell amb el retorn a la Lliga Endesa. La trajectòria dels darrers anys sempre ha marcat una progressió. La temporada 2014/15 es van aconseguir 12 victories i es va finalitzar en el lloc 14. La 2015/16 també es van sumar 12 victòries i també es va finalitzar en el lloc 14 però la permanència va arribar de manera menys soferta. La 2016/17 va ser tot un esclat amb l’equip acabant en 8é lloc i disputant en Playoff pel títol en el que va caure eliminat pel Reial Madrid per 2-1. La temporada regular es van guanyar 16 partits i es va participar en la Copa del Rei en què va quedar eliminat en quarts de final pel Reial Madrid. L’èxit en aquesta temporada va portar el club a participar en l’edició 17/18 de l’Eurocup en què es van aconseguir 3 victòries en la primera fase de la competició. En la temporada 17/18 a la ACB  l’equip va aconseguir la seva millor posició en la història, sisens del campionat amb 19 victòries, resultat que ens permet disputar aquest any també la EuroCup . Posició que ens va permetre jugar el Playoff contra el FC Barcelona, enfrontament en el que vam caure eliminats per 2-1.

El club comença la temporada 2018/19 amb un històric i il·lusionant triomf de la lliga Catalana davant el FC Barcelona per 94-76. Per continuar amb una temporada en la qual es disputen dues competicions, la Lliga Endesa acabant en desena posició, i la EuroCup en la qual el club realitza un paper impressionant i arriba a les semifinals en les que cau davant un gran d’Europa, Alba de Berlín. Finalitzem la temporada amb un registre de partits superior als 50 en el qual guanyem més de la meitat dels que hem jugat i acabem amb un balanç de 31 victòries i 26 derrotes.

CONSELL D’ADMINISTRACIÓ

President Sr. Gorka Aixàs Olea
Vicepresident Sr. Xavi Mujal Closa
Vicepresident Sr. Pere Aixàs
Secretari Sr. Xavier Escribano
Vocals Sr. Jordi Eudal
Sr. Patric Rodríguez
Sr. Xavier Jiménez

EQUIP DIRECTIU

CEO Gorka Aixàs
Director Esportiu Francesc Solana
Directora Financera Eva Iglesias
Dir. Màrqueting i Comunicació Gabriel Fernàndez
Cap de Premsa, RRPP i Comercial Toni Alonso
Responsable de Continguts Digitals Erika Julian
Responsable Ticketing i Protocol Adriana Tàpies
Coordinador Bàsquet Base Jaume Tomàs
Xavier Luque
Secretaria Natalia De Felipe

SOCIS D’HONOR

 • Toni Bernadó
 • Albert Llovera
 • Mònica Ramírez
 • Roger Vidosa
 • Lluís Marín
 • Mireia Gutièrrez
 • Kevin Esteve
 • Unicef
 • Eloi Garcia
 • River Centre Comercial
 • Denis Garcia
 • Dani Garcia
 • Cedric Gracia
 • Sofia Cortesao
 • Mossèn Ramon Rossell
 • Paquita Martínez
 • Encarna López
 • Jaume Tomàs
Close Cart
Back to top