(65-75) Pit, cordons i Hannah

(65-75) Pit, cordons i Hannah 973 617 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El MoraBanc Andorra ha obtingut avui a la pista de l’Urbas Fuenlabrada una victòria (65-75) que val el seu pes en or. Ha estat un partit tant complicat com es preveia perquè cap dels dos equips estava per massa poesia i sí per molta metal·lúrgia. Tot ha costat molt. Cada polzada, cada milímetre. El partit ha estat un mal de queixals pels dos i s’ha de reconèixer que ha estat també una prova a la fidelitat dels bons seguidors dels dos equips perquè aquesta sensació d’enfrontament de carros de combat de diverses tones, pesants i cuirassats, no és una peça televisiva senzilla. I menys si estàs patint perquè guanyin els teus. A banda de descriure el partit per poder entendre la tensió amb que ha arribat el triomf cal parlar i molt bé dels tricolors avui. Una paraula descriu la prestació dels d’Ibon Navarro: mèrit. El que avui ha fet el MoraBanc Andorra al Fernando Martín ha tingut molt mèrit. A banda de la feina feta, de la defensa, de la constància i de la fe que ha tingut l’equip cal parlar de les circumstàncies. L’equip avui ha jugat sense Tyson i Guille lesionats a Andorra i sense Gielo que ja no s’ha canviat per unes molèsties a l’aquiles que ja no el van deixar jugar a Sevilla diumenge passat. Per altra part, just començar el partit i quan ho estava fent molt bé s’ha lesionat en un turmell Malick Dimè. I no sembla poca cosa. Realment, el MoraBanc té la negra amb les lesions aquesta temporada, com mai abans s’havia vist. I tot i això, la fermesa tricolor ha portat l’equip a estar en disposició de lluitar per la victòria en la recta final. I en aquest moment ha passat una cosa. Un fet d’aquells que amb els anys s’acostuma a recordar. Clevin Hannah no estava fent un mal partit fins els darrers tres minuts. L’estava fent horrorós. En els 11 minuts previs en pista se’l veia una dècima de segon tard a tot arreu, sense espurna, desconegut i sense anotar. En el clutch time (amb permís de los Chunguitos) ha anotat 7 punts i ha donat una assistència. El seu despertar ha estat la llum a la que s’ha agafat l’equip per guanyar el partit. Fent un partit realment discret en xifres s’ha de dir, no pot ser d’una altra manera, que ha estat totalment decisiu. Una revisió del partit permet veure que ha estat molt igualat excepte el darrer quart que ha acabat 17-26 però que ha registrat un darrer tram polèmic amb moltes protestes locals per l’arbitratge. Alguna, admetem-ho amb raó. Però igual que algun dia ens ha tocat al revés, avui alguna d’aquestes decisions controvertides ha sortit cara. Des del primer quart s’han anat encadenant els contactes, el joc físic, les mans i la tensió sense que els atacs poguessin alçar massa la veu en cap moment. El 30-29 del descans ho deixava ben clar. En el segon temps s’ha anotat més, sobretot de fora i el MoraBanc ha trobat Jelínek (19 punts) i Senglin (15) com estilets. Fins arribar al moment Hannah. Cal destacar avui l’aportació i el bon partit d’Artsiom Parakoushki que ha fet 12 punts o els 8 rebots d’Oriol Paulí que també ha fet 6 punts i 3 assistències. Avui s’ha obtingut una victòria d’aquelles que suma molt perquè s’ha de pensar obligatòriament en el que hagués restat la derrota. Per tant, a seguir i a pensar en el gran partit de diumenge contra Baxi Manresa a la BMB (12h30) que arriba en plena plaga de lesions.