(72-63) Partit gris i derrota a Palència

(72-63) Partit gris i derrota a Palència 1024 683 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El MoraBanc Andorra ha perdut aquesta nit a la pista del Zunder Palència per 72-63 en una nit que deixa moltes anàlisis. La més immediata és que és la primera derrota a la lliga de Leb Or i que arriba en una pista molt complicada davant d’un rival molt dur i en un partit amb molt desencert en clau tricolor. Una altra de les anàlisis és que queda tot encara per endavant i hagués estat un titular apropiat per frenar l’eufòria que hagués comportat guanyar i que ara ha de lligar en curt els possibles dubtes que generi la derrota. I la tercera, i potser la més important, és que avui el MoraBanc ha jugat sense Rafa, amb lesió muscular, a Palència i en el primer Quart ha perdut Maric per una rebrincada de turmell de la que òbviament no hi ha encara diagnòstic però que si ha deixat fora el croat d’un partit així segur que no és poca cosa. Per tant ha estat un partit d’aquells que deixen moltes interpretacions diferents. Això sí, hi ha una que no la mou ningú. Algun dia havia de perdre l’equip de Lezkano i ha estat avui en un partit gens brillant. Guanyar en partits tancats i en els que les coses es posen grises és un punt a treballar perquè l’exigència de contactes i determinació que avui ha proposat el Palència, salvatge en el rebot ofensiu per exemple, se la tornaran a trobar els tricolors durant la temporada. Seguríssim.

El break del partit s’ha fet en el segon Quart. Del 14-16 del final del primer Quart s’ha passat al 40-29. La sensació és que la lesió de Maric ha afectat l’equip. Aquesta classe d’infortunis acostumen a jugar un paper i en el cas del MoraBanc havia de ser important perquè el pivot croat és un dels jugadors més importants de l’equip. Els 11 punts no eren insalvables i de fet a la represa, de seguida els de Lezkano s’han posat 44-42. Ha estat un dels momentums avui perquè després de temps mort de Pedro Rivero, Palència ha tornat a trobar punts ràpid i al final del tercer Quart les coses estaven 57-47. El darrer quart ha tingut història a pesar que al MoraBanc Andorra no se’l veia còmode en cap moment i que no hi ha hagut manera de tancar el rebot defensiu amb contundència. Però els de Lezkano hi han posat coratge i els nervis dels locals també han ajudat a que hi hagi hagut opcions reals de victòria. Ha faltat un puntet més d’inspiració en alguns jugadors claus. Dee (16) i Borg (15) han estat els que han tirat del carro. Al final derrota que només computa com una més i a seguir. I preocupació pel turmell de Maric en el viatge de retorn. Dissabte a les 18h30 a la Bombonera arriba un dels partits més esperats amb la visita del San Pablo Burgos.