(74-64) Entre els 8 millors de l’Eurocup, com a mínim

(74-64) Entre els 8 millors de l’Eurocup, com a mínim 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El MoraBanc Andorra ha confirmat aquesta nit la seva remarcable temporada a Eurocup superant els vuitens de final de la competició. Els d’Òscar Quintana han guanyat per 74-64 el Buducnost en un partit fonamentat en la defensa, l’energia i el control del rebot en una molt bona segona part. No ha estat una d’aquelles victòries en què tots els jugadors acaben reconciliant-se amb la confiança. No ha anat per aquí el partit. Bé, sobre aquesta afirmació hauríem de fer l’excepció amb Hannah que ha trobat la seva versió clucth en els moments claus i ha ajudat a guanyar el partit fent de líder, el que és. Però en línies generals, i sobretot durant la segona part, la gran feina al darrere de l’equip li ha procurat moltes opcions per sentenciar que no s’han pogut aprofitar precisament perquè com explica Òscar Quintana, els jugadors porten “una motxilla amb moltes pedres”. I tot i això s’han sabut tocar les tecles necessàries per una victòria que fa que l’equip continui viu a l’Eurocup i que ha de donar confiança a l’equip pel transcendental duel de diumenge a casa (12h30) contra Hereda San Pablo Burgos.

Què l’equip tenia ganes de fer-ho bé ha quedat clar des dels primers instants de partit. El tsunami emocional, que és el que ha estat, que representa l’adéu de David Eudal i l’arribada d’un nou entrenador no ha tingut conseqüències en l’actitud dels jugadors. Més aviat al contrari. Les sensacions de la derrota de dissabte passat a casa contra el Betis van ser tant dolentes que per passar pàgina calia jugar un bon partit. I el primer que tinguis al davant és on primer ho has d’intentar. La igualtat ha estat la tònica predominant dels dos primers quarts però amn Buducnost marcant la pauta sempre. Els visitants s’han passat bé la pilota en la primera part i han tingut encert de fora. Fruit d’això el 23-26 i el 35-39 amb que han acabat els dos primers quarts. No se sap que s’ha dit al vestidor del MoraBanc Andorra al descans però s’ha tocat la tecla que tocava. L’equip ha començat a arribar a defenses on no arribava la primera part. Els visitants giraven i giraven la pilota sense trobar llençaments còmodes i mica en mica les coses han començat a canviar. La recta final del tercer quart ha posat les bases de la victòria. El 58-51 després de 30 minuts no resolia res però quan s’ha entrat en el moment calent, un equip tenia a Hannah (21 punts) i l’altre no. I a Moussa, que ha estat hiperactiu en defensa, just el que li demana Quintana que faci. I ara a Europa cal esperar el resultat del Gran Canària-Slask Wroclaw que es juga demà. Si com s’espera els canaris guanyen seran els amfitrions de nou contra els tricolors en quarts, si guanyen els polonesos el partit es jugaria a la BMB. Però vaja, això queda molt lluny ara. Tothom està pensant només en diumenge i en guanyar Hereda San Pablo Burgos per seguir somiant amb la permanència a l’ACB.