(74-86) Una bona versió tricolor no és suficient per derrotar el Barça

(74-86) Una bona versió tricolor no és suficient per derrotar el Barça 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Derrota avui del MoraBanc Andorra davant del Barça per 74-86 en una Bombonera com les d’abans. Un resum del partit ha de travessar per molts terrenys. El primer de tots és l’actitud de l’equip que ha estat impecable de principi a fí. El MoraBanc ho  ha intentat i si guanyar i perdre es calculés només en termes de voluntat probablement el partit s’hagués quedat a casa. Però ha faltat encert, un punt de màgia en molts moments. Ha faltat Hannah, si li hem de posar un nom propi. El líder de l’equip sembla està patint i molt el mal moment i la seva recuperació s’intueix fonamental per aconseguir la permanència. Un altre element del partit, impossible no passar per aquí, és el Barça. Un autèntic transatlàntic que sembla que no hi sigui del tot en alguns moments però que va fent i quan et vols adonar resulta que t’ha posat el peu al coll. Jasikevicius entrena un gran equip i per això son favorits a tot. I per últim haurem de parlar una mica de l’arbitratge.  En català, ho direm bé, es diu ‘Del gos flac no s’apleguen més que puces’. I això sembla que li passi al MoraBanc aquesta temporada. No vé d’avui només. Avui el Barça 30 tirs lliures per 13 dels tricolors. En el tercer quart i amb avantatge visitant però tot obert hi ha hagut una ratxa de decisions que han descentrat i molt els de David Eudal. La que més una tècnica per flopping a Hannah que ja portava 4 faltes i una era antiesportiva. El base nordamericà ha hagut de deixar el terreny de joc. Seria una ruqueria ben grossa dir que avui s’ha perdut pels àrbitres però fer la crònica sense mencionar-los igual seria una ruqueria més grossa encara.

Ha estat un partit d’emocions intenses ja des de l’himne nacional cantat com una sola persona per tot el pavelló en una imatge que queda per la història. Aquesta energia positiva ha semblat transportar l’equip a l’inici amb una defensa extraordinària, molt intensa, que li ha complicat la vida al Barça. Cada cistella tricolor en l’arrencada del partit era celebrada gairebé com un gol de futbol per una gradería inflamada i amb ganes de gesta. I aquest tram de partit ha arribat fins el 23-15. Però cap el segon quart els de Jasikevicius han començat a jugar amb més ritme i a dificultar més l’atac local. Mica en mica les coses s’han igualat primer i tombat després cap al costat blaugrana. No ha estat un domini aclaparador, ha estat més aviat un canvi tranquil però la tendència ha canviat. El 32-35 del descans deixava les coses per respondre- Se sabia i es comptava amb un inici potent dels visitants i ha arribat.  I el marcador s’ha inflat fins un perillós 32-45. El MoraBanc no anotava i el Barça anava fent. Però els de David Eudal han trobat coratge i una punta d’encert per tornar i ho han aconseguit. El 50-54 i el 56-61 il·lusionava. I és en aquest moment quan s’ha entrat en el tram en què algunes decisions arbitrals han semblat anar sempre en contra de l’equip andorrà. Això s’ha traduït en punts blaugrana i frustració local. I el partit s’ha acabat aquí. Els avantatges visitants han flirtejat amb els 20 punts en el darrer quart i un últim esforç dels locals, que no s’han deixat anar, ha permès deixar-ho en 12 punts. El millor avui amb 16 punts i valorant 20 ha estat David Jelínek. Codi Miller-McYntire ha fet 15. L’equip marxa dimarts cap a Polònia iniciant una sèrie de tres partits a fora: Wroclaw, Màlaga i Gran Canària.