(79-51) Així no

(79-51) Així no 1000 668 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Mal dissabte avui si ets del MoraBanc Andorra. L’equip ha perdut justament a la pista del Monbús Obradoiro i en un partit en el que s’havíen dipositat esperances per intentar agafar-se amb la punta dels dits a les possibilitats que quedaven de ser protagonistes en aquesta lliga. El 79-51 final és dels resultats que deixa cicatriu. Però com sempre la pròpia competició fa que no hi hagi molt temps per lamentar-se. Avui no s’ha vist la proverbial lluita que aquesta temporada sempre ha acompanyat l’equip fins i tot en dies de molt poc encert. Avui s’ha vist un equip sense energia i sense capacitat per rebel·lar-se davant les moltes adversitats que està patint aquesta temporada. I per visibles i gens discutibles que siguin els obstacles, la virtut d’un equip que vol ser important ha d’estar sempre en creure que sempre és possible fer-ho millor. I avui la imatge de l’equip no ha estat aquesta. I fa mal, clar, perquè els darrers anys no estem acostumats a jornades de tanta impotència. Anem al partit. El primer quart ha estat una discussió guanyada per poc pels gallecs. Potser millors simplement perquè jugaven a casa i discutir amb un gallec a casa seva no és cosa fàcil perquè tenen respostes per tot. Ibon ha mogut força la banqueta i el MoraBanc ha sabut respondre a un perillós 15-8 per mantenir-se dins del partit. La feina en atac ben repartida i en defensa sensacions irregulars. El 19-15 del final del primer quart mostrava un plantejament inicial de no massa agressió però amb la tendència dominada pels locals. En el segon quart, guiats per un Czerapowicz molt agressiu, els gallecs han anat consolidant mica en mica el seu domini davant d’un MoraBanc molt gris i en el que només els rampells de Hannah donaven una mica de vida. No semblava que la preparació del partit no portés bones lectures però la velocitat d’execució per part dels homes d’Ibon Navarro era molt baixa. El 34-26 del descans era un bon avantatge per l’Obradoiro en un partit jugat a tants pocs punts. El tercer quart ha mantingut la dinàmica amb la que s’ha arribat al descans i això no han estat gens bones notícies pel MoraBanc Andorra. Obradoiro ha començat a trobar més encert de fora i ha seguit mantenint sota control l’atac visitant. I els avantatges s’han anat eixamplant mica en mica fins posar-se en la frontera dels 15 punts. 54-49 o 58-43. Un dels trets d’identitat sobre els que descansa l’eix d’aquest equip, l’energia, no apareixia. L’equip andorrà anava tard i semblava empantanat en la teranyina tàctica de Moncho. L’arrencada del darrer quart ha elevat la diferència fins un 66-45 a 7 minuts 41 segons que convertia la resta del partit en un tourmalet pels d’Ibon. Fins el final no molt més a dir. Derrota dura i mala imatge l’oferta avui al Fontes do Sar que manifesta que l’equip necessita retrobar-se amb els mecanismes amb els que se sent còmode. La diferència final pot ser un pessigada en l’orgull de cara als dos compromisos que venen a casa, dijous contra Urbas Fuenlabrada i diumenge contra Herbalife Gran Canària. Tant de bò.