(80-83, 2 PO) VIUS (i quasi morts d’un atac de cor)

(80-83, 2 PO) VIUS (i quasi morts d’un atac de cor) 2448 1632 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El MoraBanc Andorra no s’ha salvat avui. Tampoc era possible aconseguir-ho. El que ha fet és tornar a donar-se una altra vida extra en la lluita per la permanència. I ho ha fet guanyant per 80-83 a la pista del Casademont Saragossa en un partit que ha necessitat dues pròrrogues per resoldre’s. Una bogeria de partit en la que els homes d’Oscar Quintana han mostrat caràcter i personalitat per sobreposar-se a un munt de situacions que potencialment els podien destrossar. I és que els tricolors han tingut el partit molt ben encarat per finiquitar-lo en els 40 minuts i en els 45 però no han estat capaços de tancar-lo. I tot i això, i tot les revifades de la graderia local que embogia (i no pot ser d’una altra manera) amb les alternatives que s’anaven creant, el MoraBanc ha estat capaç de sobreposar-se un i altre cop emportant-se una victòria èpica. Ara els tricolors ja comencen a pensar en el partit de dissabte contra Lenovo Tenerife en el que una victòria és molt probable que els atorgui la permanència. Les imatges de celebració dels jugadors avui amb l’afició desplaçada a Saragossa son ja part de la llegenda d’un club que està mostrant voler lluitar fins a l’extenuació per quedar-se a la lliga Endesa. Anem al partit que és tardíssim i, total, qui escriu la crònica està totalment convençut que això no s’ho llegirà ningú. I si algú ho fa que ho digui!

El primer quart ha anat exactament com s’esperava. Ha estat una batalla de nervis entre dos equips que treballaven per no tenir permanentment present el que hi havia en joc però que en totes i cadascuna de les accions notaven el pes de la responsabilitat. En aquest duel qui ha tret més profit ha estat Casademont Saragossa que ha tingut més claredat en atac. El MoraBanc ha estat molt espès en tot moment i trobar l’anella ha estat més una cosa de rampells que de tenir continuïtat en el joc. El 18-12 deixava clar que els tricolors havien de trobar maneres de fer mal el rival en atac a banda de ser durs al darrere. El segon quart la recepta no ha canviat. El partit, i era d’esperar, no ha estat un plat fàcil de digerir. Molts contactes, poc joc net i no massa precisió. Però s’ha de reconèixer que entre els dos equips qui més fàcilment trobava l’anella rival era l’equip local. I d’aquesta manera s’ha arribat als 10 punts que sempre és una diferència que comença a preocupar (23-13 i 30-20) i fins i tot als 11, 36-25. Un triple d’aquells que només pot fer Hannah sobre el clàxon deixava les coses en 36-28. Les sensacions al descans estaven compartimentades. Per una banda anava la solidesa defensiva i per l’altra les enormes dificultats per fer cistella. De fet en els primers 20 minuts només una ratxa de Conor Morgan, de 8 punts, es podia considerar una seqüència amenaçant pels locals. El tercer quart les coses han canviat. El Morabanc ha estat més vertical, ha pogut fer alguna cistella corrent i a prop de l’anella i la tendència ha començat a girar. Amb 41-39 i remor al Príncipe Felipe hi ha hagut un parell d’atacs per empatar que no han entrat i això ho ha aprofitat per refer-se l’equip local que s’ha tornat a estirar fins el 50-42. Una nova reacció del MoraBanc, clau tal i com han anat les coses després, deixava el marcador 50-48 després de 30 minuts. En el darrer quart el MoraBanc ha estat millor, més sòlid i en la batalla de nervis semblava tenir una miqueta menys. No gaire. Conor Morgan ha aparegut des del triple i s’ha entrat en els dos darrers minuts amb els tricolors 6 amunt i pilota. El tirs no han entrat, els tirs lliures tampoc i entre això i que el Saragossa s’ho ha cregut el partit ha anat a la pròrroga (64-64). En el temps afegit el guió no ha canviat a mesura que s’anava fent gegant la figura d ‘Oriol Paulí. Hannah i Codi assumien la responsabilitat i el MoraBanc, un altre cop, semblava tenir el partit ben encarat. Però els errors des del tir lliure han marcat la recta final del període i s’ha anat a una segona pròrroga. Quan un equip sobreviu i insisteix tant com el Saragossa s’acostuma a endur el partit però avui no ha anat així. La manera com el MoraBanc s’ha agafat al partit ha estat increïble i al final, amb tothom rebentat, s’ha guanyat. Un altre partit, i ja van uns quants increïble. Dissabte a les 20h45, en una Bombonera que ha de petar, darrer partit de lliga contra Lenovo Tenerife. Una victòria del MoraBanc converteix la salvació en probable.