(82-68) Sense opcions a Burgos

(82-68) Sense opcions a Burgos 1024 681 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Poc a dir. El 82-68 final avui entre Hereda San Pablo Burgos i MoraBanc Andorra és prou explicatiu del que ha donat de si un partit capicua en què els locals han superat els tricolors el primer i el darrer quart. Posats a buscar arguments a l’estadística n’hi ha un que brilla amb llums de neó, el rebot. Burgos ha acabat el partit amb 50 captures i el MoraBanc amb 34. Saber si ha estat mèrit tàctic o major intensitat ja dependrà de més visionats del partit però la dada en favor dels de Peñarroya és inapel·lable i ha marcat molt el partit perquè, especialment en atac, moltes d’aquestes segones i terceres opcions s’han materialitzat en cistelles, algunes en moments importants. I és que el partit, com gairebé tots, ha tingut el seu ‘momentum’. El MoraBanc ha quatllat un inici de tercer quart espectacular que l’ha portat a reduir el desavantatge del descans (44-30) fins el 53-50. I amb aquest resultat Sergi Garcia ha tingut un triple lliurat per empatar el partit. No ha entrat i just després Burgos ha agafat aire fins acabar el quart guanyant 61-54. Els locals han entrat ficats i determinats en el darrer quart i el MoraBanc, difícil saber perquè ha passat, ha perdut la bona energia i vibracions de l’excel·lent tercer quart i ha anat a caure en el bloqueig en atac del primer quart. Per això ha estat un partit capicua. El MoraBanc, ja ben entrats al darrer tram del primer quart, havia fet 2 punts. L’anella estava més tancada que Alcatraz pels tricolors. El 17-9 amb què ha acabat el primer quart semblava un càstig poc dur per com anaven les coses. Però no es pot negar que la capacitat del MoraBanc aquesta temporada per creuer, treballar i buscar-se les oportunitats amb suor en els partits feia pensar que no tot estava fet. I era cert, en la part central del partit les coses han anat força bé als d’Ibon Navarro. La llàstima és no haver tingut cap opció en un darrer quart en que Hereda San Pablo Burgos ha demostrat que quan un equip porta el nombre de victòries que porten a aquestes altures (16) no hi ha res casual. Hannah ha estat molt marcat avui i en trams de partit en què feia falta el “valor afegit” que només ell pot donar no es pot negar que l’equip l’ha trobat a faltar. Per altra part, i en clau històrica, es manté pel club la maledicció de no poder guanyar a Burgos. Avui l’impactant Coliseum, tot i no tenir la seva famosa afició, ha estat terreny vetat pels tricolors. Avui el jugador més valorat de l’equip, en un tó general molt discret, ha estat Bandja Sy amb 11 acreditant 6 punts i 5 rebots. El màxim anotador ha estat Jelínek amb 11, seguit de Gielo amb 10. El MoraBanc ja està al bus tornant cap a casa i, com sempre, no té gaire temps per lamentar-se. El capital del darrer partit de fa una setmana (una exhibició) contra València s’ha de recuperar ràpidament per derrotar Mornar Bar dimecres a la BMB i lluitar fins el final per un lloc en els playoff de l’Eurocup.