(82-72) Bombonerisme

(82-72) Bombonerisme 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Això serà així fins el final. Dur, difícil, tancat, ajustat i si es guanya molt reconfortant. La Bombonera avui ha fet la feina, i de quina manera, acompanyant l’equip per aconseguir una victòria molt important per 82-72 davant d’un Surne Bilbao Basket tan seriós i complicat com s’esperava però que ha acabat sucumbint a l’exhibició d’intensitat local. El MoraBanc avui no ha estat inspirat tota l’estona, de fet ha tingut algun moment complicat durant el partit, però el que no es pot negar a l’equip és la manera com ha anat a pel partit i com ha tingut sempre capacitat per trobar energia i per no renunciar a cap possibilitat d’intentar-ho. Un i altre cop. Sabent que el partit era molt important i que ningú podia marxar cap a casa després de la dutxa amb la sensació que es podia haver fet més. I el cert és que el camí és aquest. Sense això no vindrà la resta. En això insistia Clevin Hannah el dia abans a la prèvia i avui els tricolors no s’han amagat ni un sol instant a la pista. El més interessant d’aquest MoraBanc Andorra apurat i lluitant per sobreviure és que en els moments en què sent que està fort en defensa acaba volant en atac. Avui ha passat al final. S’ha acabat guanyant de 10 i podien haver estat 12 perquè Nakic ha fet una cistella sobre el clàxon que semblava bona. Res, que el preàmbul acaba aquí. Es patirà, molt i si és per acabar bé tothom ho donarà per ben patit. La Bombonera ha viscut una festa ben bonica avui. Com feia dies.

Anant al partit. Bilbao ha vingut a competir com està fent cada partit. I des del primer quart ha mostrat que tenia el partit ben preparat amb diversos paranys perquè Hannah i Codi no poguessin jugar a gust. El 15-17 de final de quart responia a aquest model de partit tancat que es veia a venir i que ha tingut continuació fins el 17-25, que venint d’on veníem en els darrers partits de lliga ha escampat el temor d’un nou mal partit. Però just en aquest moment el MoraBanc ha estat mentalment molt dur i ha marcat una línia en defensa. Un “no passaràn” de manual. I ja no han passat més, almenys de forma còmoda. Ha viscut de la defensa l’equip de David Eudal i ha construit la victòria a partir d’aquest valor. Aquesta solidesa ha permès arribar al descans amb un 37-36 que era un molt bon resultat. I el segon temps, a pesar de la igualtat que hi ha hagut fins el final ha estat del MoraBanc. Moussa i Jelínek, dos vells rockers, han estat avui els estilets de l’equip. I a cavall d’ells s’ha fet la diferència en el darrer quart després que el tercer quart acabés 58-58  i que en el darrer es registrés un 60-62. Moussa Diagne ha valorat avui 20 amb 13 punts i 5 rebots. Jelínek ha fet 18 punts I Paulí ha valorat 17 amb 10 punts i 4 assistències. I l’equip demà mateix comença el desplaçament cap a Lituània per jugar dimarts a la pista del Lietkabelis Panevezys. Dissabte espera el Nou Congost de Manresa.