(85-63) Derrota dura però els playoffs son possibles

(85-63) Derrota dura però els playoffs son possibles 1024 683 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El MoraBanc Andorra ha caigut derrotat amb molta claredat a la pista de l’Unics Kazan per 85-63 en un partit on els homes d’Ibon Navarro no han pogut aturar un equip que volia guanyar i ho volia fer per una diferència important de punts. I en una demostració d’agressivitat, força i talent que els tricolors no han pogut aturar avui han imposat la seva llei per alegria dels espectadors, allà sí es pot, que han gaudit de la tarda al Basketball Hall Arena de Kazan. La bona notícia pel MoraBanc és que avui els rusos volien guanyar folgadament (per temes d’average general) pensant en poder tenir el factor pista a favor en unes hipotètiques semifinals contra Virtus Bolonya, que també ho ha guanyat tot. Això fa que en la darrera jornada del Top16 Unics hagi de guanyar a la pista de l’Herbalife Gran Canària. I això pel MoraBanc és una gran notícia. Si els d’Ibon Navarro son capaços de derrotar el Mornar Bar, que si guanya i perd Gran Canària mantè encara esperances, i Unics guanya a la pista de l’Herbalife els playoffs Eurocup seran una realitat. Si guanyen els canaris passen ells. Així estan les coses per la darrera jornada. Anem al partit d’avui. La sensació durant la primera part va ser de contenir una allau. Més d’exuberància física que de joc però en qualsevol cas allau. La manera com l’equip rus es comporta a la pista busca, bàsicament, fer jugar molt incòmode el rival. És un llistó a nivell defensiu que només poden exhibir els equips d’Eurolliga. I davant d’això el MoraBanc ha ofert resistència intermitentment durant els primers 20 minuts. Per moments i a través de Palsson en atac i de posar molt duresa en defensa, l’allau s’ha anat contenint. Pura supervivència. Al descans un 43-34 que no deixava les coses resoltes però que sí deixava clar que el MoraBanc visitava la pista d’un equip determinat a justificar plenament la seva etiqueta de favorit per guanyar l’Eurocup. A més, Unics Kazan necessitava avui una victòria convincent per mirar de tenir el factor pista a favor en totes les eliminatòries. I s’ha vist des del primer segon per com ha mossegat. Els tres primers minuts de la represa no s’ha anotat. Molta duresa per les dues bandes. El MoraBanc ha arribat, en dues ocasions, a col·locar-se a 7 punts en el tercer quart. Ha estat un miratge. Just un recordatori pels locals que avui havien de guanyar i fer-ho clarament. I s’hi han posat guiats per un joc coral i de molts recursos. I durant uns minuts els d’Ibon Navarro han trontollat. I un cop han olorat la sang ja no han frenat fins el final i han arribat a flirtejar amb els 30 punts de diferència. Els 22 punts finals son una bona radiografia del que ha passat. Superioritat total i absoluta de l’Unics Kazan davant d’un MoraBanc que arribava al partit pletòric de moral per la victòria contra València i que ha tingut un bany de realitat perquè avui l’ha derrotat un equip molt superior. El millor avui dels tricolors, i de llarg, ha estat Haukur Palsson amb 18 punts i 5 rebots. L’equip no torna cap a Andorra i de Rússia anirà cap a Burgos on dissabte visita l’Hereda San Pablo en partit de lliga Endesa.