(85-71) Gran victòria contra Fuenlabrada

(85-71) Gran victòria contra Fuenlabrada 1024 683 BC Morabanc Andorra (web oficial)

La frase s’aplica molt al futbol però en el bàsquet, segons com, també té un bon ús. El bàsquet és així. I punt. Avui, amb 13 minuts per jugar, el MoraBanc Andorra ja portava més punts que dissabte passat en el partit a la pista d’Obradoiro. La victòria per 85-71 d’avui davant de l’Urbas Fuenlabrada (que havia destrossat de 33 Tenerife fa uns dies) és d’aquelles que es pot dir ben alt i clar que son balsàmiques. El MoraBanc ha guanyat perquè ha fet un gran partit des del primer moment. Els d’Ibon Navarro han tingut un nivell altíssim d’energia i, tot i que a l’inici han trobat rèplica visitant, han anat mantenint el desig, posant-li cada cop més encert al costat fins arribar a destrossar en el tercer quart un Fuenlabrada que potser no esperava un equip tan dur avui veient el que havia passat feia molt poc a Santiago de Compostela. L’acceleració dels tricolors, a més, ha arribat a l’equador del partit, entre el segon i el tercer quart, quan de forma madura els dimonis han desaparegut i l’energia s’ha alliberat. Per moments amb un catàleg important de grans jugades, algunes salvatges. Saber si la pessigada d’Obradoiro és el factor clau o ho és tenir cada cop més jugadors i en millors condicions queda per qui tingui ganes d’estar una estona discutint de bàsquet. Què sempre és bo i guanyant encara més. Probablement sigui una mica de les dues coses. Avui el primer quart ha acabat 16-16. Molta electricitat en pista i també molta precipitació. Espases enlairades. En el segon quart els d’Ibon Navarro han marxat 25-16. Però en molt poc temps un 0-9 ha deixat les coses en empat a 25. Moment molt important de partit. Avui el MoraBanc no havia vingut a tremolar. Tot el contrari. Al descans 38-29. Aquesta demostració de personalitat ha servit per marcar el ritme durant tot el tercer quart fins que han arribat els 20 punts. I d’aquí al final el marcador s’ha gestionat i els jugadors que altres dies han semblat tenallats avui han pogut gaudir amb un joc coral en el que molts han tingut protagonisme. El partit s’encaminava cap a una victòria propera als 20 punts, els 14 final han estat un càstig amable per Fuenlabrada tal i com ha anat la segona part. El millor avui ha estat l’equip, sense dubte. Però posats a buscar protagonistes el més valorat amb 23 ha estat Oriol Paulí amb 14 punts, 7 rebots i 3 assistències en un d’aquells dies que el gironí omple l’estadística com si fos un exàmen. Tyson Pérez ha fet 15 punts, Jelínek 14 i Parakhouski 10 amb 8 rebots. I això no para, queda molt poc i aquesta victòria permetrà rebre amb el millor ànim Herbalife Gran Canària diumenge a les 20h.