(93-82) Derrota sense inquietar el Loko

(93-82) Derrota sense inquietar el Loko 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El MoraBanc Andorra ha perdut avui per 93-82 a la pista del Lokmomotiv Kuban Krasnodar en el seu debut a l’Eurocup. Els d’Ibon Navarro han lluitat fins el final per obtenir el millor marcador possible en un partit que han dominat molt clarament i de punta a punta els locals, que han entrat al partit amb un ritme i una duresa que han marcat la pauta. Els tricolors no han tingut opcions de victòria avui davant un rival superior que aspira a guanyar l’Eurocup i avui ha tingut un debut d’acord amb aquesta etiqueta de favorit, solvent i sense patiment. La superioritat del Loko ha tingut un nom propi que l’ha sustentat des de la primera jugada: Jonathan Motley. El pivot ha valorat 39 amb 29 punts i 8 rebots i, sobretot, amb una sensació de domini que pocs cops ha sentit en pròpia carn el MoraBanc Andorra. La temporada tot just comença però és possible que aquest nom propi, tenint en compte que és jove, pugui ser molt important al bàsquet europeu els propers anys. Ni Tunde, ni Moussa, ni Morgan, ni Arteaga han estat remotament a prop de poder inquietar Motley avui.

Sobre el partit, la història del que ha passat la marca el primer quart. Tot el que ha vingut després, amb millors o pitjors episodis del MoraBanc, ha estat guarnició. Les coses s’han arribat a posar 23-8 i els tricolors intentaven treure aigua del barco com podien però no hi havia manera. Les rotacions locals han donat oxígen i el MoraBanc fins i tot s’ha pogut posar 28-22 i 31-24 en un tram de partit que ha permès il·lusionar-se. Però el tècnic local, cada cop que s’albirava reacció andorrana posava en pista, junts, a Motley, Mc Collum i Thompson i l’escenari canviava completament. Al descans 51-34 i les sensacions no eren bones. No han millorat. El Lokomotiv havia tingut una derrota dura fa uns dies a la lliga russa i tenia ganes de reivindicar-se. El 79-53 amb que es transitava pel darrer quart feia pupa però en aquest moment el MoraBanc ha trobat forces i una mica de convicció, i això unit al lògic relaxament de qui se sap guanyador per part local, ha permès anar rebaixant l’avantatge fins arribar als 10 punts, 87-77 faltant dos minuts. Pashutin, que no volia ni mig milímetre de marge, ha demanat un temps mort i ha tornat a Motley a pista per acabar de contribuir a guanyar per uns 11 punts que són un càstig amable per com ha anat el partit però que també indiquen que el MoraBanc, tot i ser inferior, ho ha intentat fins el final. A nivell individual el millor avui, per la recta final que ha fet, ha estat Codi Miller-McYntire amb 15 de valoració havent anotat 19 punts i 5 assistències. Víctor Arteaga ha valorat 14 amb 10 punts i 5 rebots. Nakic ha valorat 13 avui. L’equip viatja aquesta matinada cap a casa començant un viatge molt llarg que conclou demà a mitja tarda. Dissabte espera un València temible, com sempre, i aquest cop amb Peñarroya a la banqueta. Serà a la Bombonera a les 20h45.