Balanç d’una temporada excel·lent

Balanç d’una temporada excel·lent 150 150 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Finalitzada la temporada, amb els jugadors complint els merescuts dies de descans, i sobretot, amb l’ascens a la butxaca a nivell esportiu, avui el tècnic, Joan Peñarroya, i el director general, Francesc Solana, han fet balanç d’una temporada que tothom recordarà com la dels tres títols i ascens. Aconseguir aixecar els títols de la Lliga Catalana, Copa Príncep i Lliga Adecco Or no és fàcil, i tornar a l’ACB 22 anys després és Històric.

Com no podia ser d’un altra manera, la valoració de la temporada és més que positiva. Peñarroya explica algunes de les claus de l’èxit: “Balanç de la temporada és satisfactori ja que assolim els tres títols de les tres competicions on l’equip participa. Això té un valor, no ha estat fàcil. No es va negar mai que tenim un planter per aspirar a tot però cal tenir en compte moltes coses durant la temporada. Una d’elles era saber d’on veníem. És va fer un equip amb jugadors amb més experiència, amb més presència, que saben que tenien el passat tant bo tinguessin la capacitat d’assumir-ho amb normalitat. Una de les claus és el bloc que vam formar”.

La temporada del River Andorra MoraBanc no només compta amb títols, sinó acompanyada d’un gran joc que ha enganxat de nou als seus aficionats: “Hem aconseguit jugar un gran bàsquet, amb presència d’individualitats, però sempre envers del grup. I més amb els problemes que es van tenir a la direcció de joc, en tema baixes, amb això és va baixar una mica. Ara bé, l’equip ha estat tot l’any controlant la situació. A nivell esportiu, agrair que jugadors que venien d’equips on tenien molt protagonisme s’han sacrificat pel grup sense que ningú es quedés sense el seu premi. Òbviament s’ha de comptar amb els fitxatges d’hivern que tant Jesús com en Dani han estat claus per fer un pas endavant”.

La clau de la temporada ha estat el bloc en matèria d’equip, però quina ha estat la clau de la temporada?: “És evident que el partit a Palència és clau. La gran diferència de la classificació d’aquest any a l’anterior és que s’han guanyat els partits claus. El que ha demostrat aquest equip, és que els partits importants, els directes, els ha tret tots. Només el darrer a Burgos i la derrota davant el Lugo no han estat així. Ara bé, el partit a Lugo o a Palència, com es va anar, han estat les claus”.

Peñarroya no amaga la importància del seu equip tècnic en aquesta part de l’èxit aconseguit. Ara bé, els jugadors han tingut una resposta excepcional: “El que està clar és que des de la part de direcció l’entrenador té la seva responsabilitat. Això és un treball d’equip. Estic content com ha anat any i de la resposta dels jugadors. Hem superat coses que no són fàcils, com hem portat la pressió…no és una cosa meva, és de tot el cos tècnic i jugadors. Nosaltres en la trajectòria que portem hem guanyat molt, sempre a dalt, jugant finals, guanyant títols, però també grans derrotes, d’això s’ha aprés i crec que a nivell tècnic, jo sóc millor entrenador que fa mesos però la clau i mèrit és dels jugadors”.

El futur, de moment, poca cosa, més que intencions. Tot a l’espera de moviments que han de venir als despatxos. Ara bé, aquesta és una plantilla que no ha amagat mai la seva entrega i compromís amb el projecte del River Andorra MoraBanc: “Aquest jugadors es mereixen el màxim respecte, i parlant de futur, fins que el club no tingui una idea de quin serà el futur poca cosa és pot fer. El que sí s’ha engegat és uns treballs de post temporada per millorar durant aquest llarg temps. El que no crec que variï és el fet de donar una continuïtat als que es fa aquí, aquest equip té jugadors ACB i el més ideal és que aquesta plantilla tingués continuïtat”.

Peñarroya també ha tingut paraules per a un dels seus puntals dins l’equip tècnic. Xavi Luque és l’ànima d’una dinàmica d’equip que s’ha repetit any rere any: “La figura del Xavi és molt important. Fa un treball, el treball del tècnics ajudants, ho fa d’una forma excel•lent i fa altres treballs de dinàmica d’equip, per crear aquesta sensació que s’ha tingut les 4 temporades, d’equip sòlid i que va junt a tot arreu. Ell té una part important del treball d’equip. Fa 4 anys vam començar plegats i l’staff ha funcionat molt bé”.

El tècnic ha parlat del futur dels seus homes, però no s’oblida del seu. El club i Peñarroya han crescut junts i l’objectiu és seguir aquest creixement que encara tenen els dos. Per aquest fet caldrà esperar: “Ja sabeu quina és la meva predisposició, del que penso, segueixo en la mateixa línia de fa 4 anys quan vaig arribar. Estic a un lloc molt bé, amb un marge de creixement i creixement sostenible. Estic segur que el creixement d’aquest club no s’ha aturat i pot fer-ho és i a la que diuen la millor lliga d’Europa. Sóc optimista ja que és veu bona voluntat per veure bàsquet de primer nivell a Andorra, tot i saber que les xifres són molt grans i lluny de la realitat del nostre esport i la societat actual. És una oportunitat important per al país, s’ha generat el seguiment, crec que això s’ha d’intentar”.

Per últim, el director general, Francesc Solana, també ha tingut paraules per a una temporada que des de la vessant del club s’ha experimentat un creixement en molts aspectes. Més enllà de l’esportiu i del retorn a les pistes a la lliga ACB, la dinàmica dels darrers anys de l’entitat ha servit per augmentar la massa social, augmentar el suport institucional i públic i per poder fer un projecte engrescador. Ara bé, segons Solana, això no s’ha d’aturar aquí: “Aquesta temporada es va poder augmentar la massa social, de fet duplicat, gràcies a la trajectòria de l’any passat, i això també ens va permetre fer el salt en recursos propis i fer una plantilla millorada i experta per buscar un objectiu concret. El plantejament ha de ser, ser viable en els pròxims anys més enllà de fer el salt esportiu. És un repte complicat, la resposta està sent amb ànims de fer el salt i fer un projecte important. No vull oblidar la importància de la base en tota aquesta tasca, sobretot del segon equip que també està lluitant per fer el salt a la lliga EBA, un pas important també pel club”.

Un any per a la història, un any per no oblidar, un any per seguir celebrant i un any per no deixar passar l’ocasió. El River Andorra MoraBanc ha assolit a les pistes un gran somni. Un somni d’un país que no es veia des de fa 22 anys. Un somni que els aficionats del bàsquet, de l’esport i el país en general desitjaven tornar a veure des de fa 18 anys. Molts reptes aconseguits i molts reptes els que s’obren a partir d’ara. La feina del jugadors i tècnics només és pot resumir amb un gran GRACIES. Implicació, entrega, treball, esforç, humilitat, respecte…alguns dels adjectius que ha posat com a bandera un equip que ha aconseguit alguna cosa més que un repte esportiu. Ha aconseguit tornar a aixecar la flama del bàsquet i ser una eina de cohesió social. El River Andorra MoraBanc, els seus jugadors i tècnics han deixat una empremta inoblidable que esperem seguir veient la temporada vinent, i les que siguin, a la Lliga ACB.

#somhiandorra #somtricolors #somACB #gràciesafició

Text i vídeo: Comunicació River Andorra Morabanc
Foto: Martin Imatge

Close Cart
Back to top