El River Andorra MoraBanc aconsegueix guanyar a la Unión Financiera Oviedo i fa un altre gran pas 150 150 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El River Andorra MoraBanc suma una nova victòria, a la primera de les 5 finals que resten de la lliga regular, derrotant a un Unión Financiera Oviedo, revelació de la temporada, i un dels 3 equips que havia aconseguit derrotar als andorrans. El River MoraBanc fa un pas més amb un resultat de 90 a 83.

Objectiu, seguir sumant. Aquest era el major repte per aquesta nova jornada on el River Andorra MoraBanc rebia a la Unión Financiera Oviedo, un dels tres equips que l’havia derrotat a la primera volta, en aquest cas com a local (on encara no ha perdut cap partit), i en un darrer minut decisiu. Per tant, arribava un d’aquells equips amb els que hi ha més motivació, i ganes de recuperar una victòria. A més, seguir sumant significaria deixar enrere una jornada més i fer un gran pas cap a l’objectiu on només restarien 4 jornades. No serà fàcil, l’equip revelació ja espera al parquet.

El primer quart s’iniciava amb pilota per a l’Oviedo, que anotava també la primera cistella del partit. Uns primers minuts que el River Andorra MoraBanc no aconseguia engegar el ritme de partit que volia realitzar. Dos equips que es jugaven molt sortien al partit de diferent forma i es trobaven al matx de manera diversa. Els andorrans buscaven el seu moment, però la defensa, el que s’havia treballat durant la setmana, no funcionava com es desitjava. Tan era així que el rival aconseguia la seva primera avantatge important amb el 14 a 20. Moment on Peñarroya tallava aquesta reacció visitant per buscar la reacció dels sues. Ho va aconseguir, ja que en els tres minuts que restaven de quart, l’Oviedo només anotava 4 punts, quan els seus doblaven aquesta puntuació. Al final del primer quart, 22 a 24.

El partit no estava sent fàcil, tot el contrari, l’Oviedo mostrava aquella millor versió que l’han fet mantenir-se invicte a casa. D’això eren conscients els de Peñarroya que semblaven haver tocat la tecla per començar a funcionar com el que realment ha estat el River Andorra MoraBanc durant tota la temporada. Era un altre equip, molt més intens en defensa, recuperant el domini del rebot i sortint ràpidament en atac per buscar anotacions fàcils. Tan era així, que els andorrans tornaven a dominar el marcador, aconseguint distàncies favorables de 7 punts de màxima. Els de Peñarroya buscaven la millor opció. Quan no funcionava el tir, es buscava el joc interior. Això sí, el rival també té qualitat, i era perillós tot i les bones defenses. Al descans 43 a 40 amb un triple al darrer segon dels visitants.

Sortida del descans i a seguir. Només iniciar, la distància favorable tornava augmentar-se, en una demostració del que es veuria durant els 10 minuts següents. Un River Andorra Morabanc dominador, que tallava el potencial del rival amb treball i entrega. Blanch, un dels jugadors que estava sent un referent durant aquest matx, situava els 11 de màxima, 60 a 49. Públic content i molta feina avançada. Quan més tranquils, més reacciona el rival, amb un petit desconcert defensiu per reduir distàncies. Ara bé, només va ser un mirall ja que en només 1 minut, els andorrans tornaven a impulsar la seva millor versió per deixar la diferència en 12 punts al final del tercer quart, 68 a 56.

Al darrer quart no era el moment de entrar en possibles situacions de risc. Una situació que tenien ben apressa del partit anterior a Màlaga. Tan va ser així, que els minuts passaven i els de Peñarroya no veien perillar el resultat, al contrari, s’incrementava la diferència. Barreja de bona defensa, domini del rebot i unes contres mortals, deixaven gairebé vist per sentència el matx. I ja que s’ha de dir tot, també ajudat per la manca d’encert visitant, que ja no veia cistella amb tanta facilitat. La màxima andorrana pujava fins als 19, 89 a 70. La victòria era a prop, i una reacció final visitant no va fer perillar el que s’havia lluitat durant els 39 minuts anteriors. Nova victòria, públic de en peus aplaudint un nou pas dels andorrans davant l’Oviedo per 90 a 83.

Text: Comunicació River Andorra Morabanc