ESCOLA DE VALORS: Ser pare d’un jugador de bàsquet en temps de Covid19

ESCOLA DE VALORS: Ser pare d’un jugador de bàsquet en temps de Covid19 1123 639 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Una trentena de pares i mares de la nostra base, van assistir ahir a la segona xerrada telemàtica de l’Escola de Valors a càrrec de Sonia Bigordà i Mariona Buxó, psicòlogues esportives de Psico B.

El Covid19 ha generat una sèrie de preocupacions entre tots i un estat d’incertesa a tothom. Els negocis, el distanciament social, el tancament a casa, la impossibilitat de dur a terme certes activitats, són una sèrie de situacions que han afectat als més grans i als més petits.

L’objectiu d’aquesta xerrada era facilitar eines i recursos per a gestionar les emocions dels nostres fills en aquests temps complexes. A més d’escoltar i compartir les diferents inquietuds que han sorgit entre els pares i mares.

Les psicòlogues van parlar de la necessitat de gestionar-nos a nosaltres mateixos abans d’ajudar els nostres fills. Fent un descans, triant el que llegim i veiem, establint uns objectius assolibles, fent aquelles activitats que ens agraden i ens desestressen, connectant-nos amb la família i amics online, i sobretot, reconeixent el que sentim.

“Hem de ser capaços d’aïllar-nos una estona de tantes noticies negatives” van subratllar Bigordà i Buxó.

En quant a les reaccions dels fills, les dues psicòlogues a més de les verbals, inclouen els gestos, actituds i comportaments. “Els pares som un reflex per als nostres fills, per tant és molt important també la nostra manera d’expressar-nos, hem de donar exemple de les actituds que prenem” van destacar Bigordà i Buxó.

En aquests temps es normal que s’accentuï la irritabilitat. Durant la xerrada també es va comentar que si no sabem com parlar d’un tema amb els nostres fills hem d’intentar crear una situació que la propiciï, o bé, fer-los saber que esteu oberts a parlar de qualsevol tema, si necessiten parlar poden comptar amb vosaltres.

Mariona Buxó i Sonia Bigordà remarquen que en el moment de l’escolta, aquesta ha de ser activa i empàtica, sense jutjar i amb calma, esbrinant d’on prové el bloqueig quant aquest es produeix. “Per a que els fills expressin les seves emocions, primer com a pares hem d’expressar les nostres” van indicar les dues psicòlogues de Psico B.

Des d’uns anys enrere la psicologia ha rebut molts estigmes i sembla que avui en dia comença a prendre el protagonisme que li pertoca. Psico B recorda que els psicòlegs actuen com una ajuda, oferint eines i recursos per a gestionar situacions, i en cap moment hauria de ser un tabú. Qualsevol adult o infant hauria d’estar obert a rebre ajuda quant la necessita.

Un altre tema que es va tocar va ser la gestió de l’ús dels dispositius digitals, que han de tenir uns límits i unes normes. L’ideal seria que els nens entre 2 i 5 anys miressin entre mitja hora i una hora màxim al dia de pantalles, els nens entre 5 i 12 entre una hora i una hora i mitja, i els adolescents, no és tant important el temps com educar-los en fer un bon ús.

Amb aquesta, sumem ja dues xerrades en la gestió de les emocions enfront el Covid19 dins de l’Escola de Valors. El cicle acaba dijous 5 a les 21h, amb la xerrada: Ser entrenador de bàsquet en temps de Covid19.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Close Cart
Back to top