#MaiPor25N El manifest

#MaiPor25N El manifest 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El proper dia 25 de novembre és el dia internacional que commemora la lluita contra la violència envers les dones i el Bc MoraBanc Andorra ha volgut participar, un any més, en la campanya de sensibilització que l’Àrea de Polítiques d’Igualtat del Ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat ha impulsat. Aquesta campanya pretén donar continuïtat a la campanya publicitària del 2017 “Nosaltres lluitem contra la violència envers les dones. T’hi apuntes? #Maipor25N”. Aquest any, s’ha realitzat un conjunt esportiu en color rosa i lila per visibilitzar les accions entorn de la igualtat de gènere i la prevenció de la violència de gènere. Aquesta campanya invita a la reflexió del paper que els homes desenvolupen en la societat en relació a les dones i particularment, en l’àmbit de la parella.

L’eradicació de la violència envers les dones passa també perquè els homes es replantegin el model masculí imperant, fruit d’una construcció social que ens perjudica i que contribueix a augmentar la desigualtat social entre homes i dones.

La violència de gènere és una violència estructural que requereix el posicionament de tota la població per fer-hi front. La implicació conjunta de la ciutadania, i de cada persona en particular, és vital per a la deconstrucció d’aquestes discriminacions i normativitats limitants i per a la prevenció de les violències que s’exerceixen com a conseqüència de les mateixes. Per aquest motiu, el servei d’atenció a les víctimes de la violència de gènere dona resposta a les dones i als seus fills i filles però també es constitueix con un servei que impulsa accions per facilitar el canvi en la societat. Aquesta iniciativa és un exemple de la varietat d’actuacions que es poden dur a terme i que encara cal continuar endegant.

Tots els agents són importants i el treball amb les associacions és bàsic per aconseguir arribar a tota la població. Passa per tenir tolerància zero amb la violència envers les dones perquè les excuses i el silenci ens fa còmplices. Per últim, indicar que el Servei d’Atenció a les Víctimes de la Violència de Gènere del Govern d’Andorra disposa d’un telèfon gratuït i operatiu les 24 hores del dia, el 181 i també del whatsapp 606181.

Nosaltres lluitem contra la violència envers les dones. T’hi apuntes? #Maipor25N

Close Cart
Back to top