El base francès Andrew Albicy, primer fitxatge del projecte 16/17

El base francès Andrew Albicy, primer fitxatge del projecte 16/17 1280 720 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El bàsquet club MoraBanc Andorra ha tancat la incorporació del base internacional francès Andrew Albicy. El jugador fitxa per dues temporades i arriba a la Lliga Endesa, un territori propici històricament en ajudar a germinar el talent dels directors de joc francesos com demostren els casos de Nando de Colo, Thomas Heurtel o ara mateix Antoine Diot.

Nascut a Sèvres (Hautes de Seine), Albicy té 26 anys , fa 1.78 i destaca per ser un base intens I ràpid amb gran capacitat per assistir els companys, com acredita el fet que la temporada passada va ser el tercer millor passador de la lliga Francesa amb 6 assistències per partit, també és un gran defensor acabant primer en pilotes recuperades amb 2.2. Una cistella seva des del mig del camp es va convertir en viral (va ser decisiva) en els darrers playoffs pel títol.

El nou jugador de l’equip de Joan Peñarroya ha jugat les dues darreres temporades al Gravellines Dunkerque. La darrera va jugar 32 partits amb 10.6 punts per partit i 6 assistències. El seu club de formació és el Paris Levallois, tret d’un altre parèntesi al Gravellines Dunkerque la temporada 2011-12 en què ja es va començar a consolidar, tot i la seva joventut, com un dels bases importants de la lliga. Després d’un retorn a Paris on no va acabar de confirmar tot el que apuntava, Albicy va decidir tornar cap a Gravellines on el seu rendiment l’ha situat novament a l’elit de la ProA. De fet va ser escollit MVP del darrer All Star batent el record d’assistències del partit de les estrelles amb 21.

Albicy va ser el base de la selecció francesa campiona d’Europa sub 20 l’any 2010 i l’any següent va contribuir de manera significativa al subcampionat d’Europa absolut de França a Turquia. El nou jugador tricolor ha jugat 62 partits amb la selecció absoluta de França.

“Andrew Albicy és un jugador que seguim des de fa molt temps” manifesta el General Manager del MoraBanc Andorra, Francesc Solana, per afegir que “es tracta d’una incorporació important per nosaltres perquè creiem que ens pot aportar el salt de qualitat que volem en la direcció de joc per la seva visió, la intensitat i sobretot el lideratge que imprimeix a totes les seves accions.”.

 

Close Cart
Back to top