Nit rodona. Nit màgica. Nit per recordar. Nit que no oblidarem. I així ens podríem estar un parell de folis perquè avui, des del mateix instant en què han començat a passar coses a la Bombonera tot ha semblat seguir un guió de comèdia romàntica americana. S’ha guanyat per 102-89 el Divina Seguros Joventut en una autèntica exhibició d’encert ofensiu i de bona organització i compromís defensiu en molts moments. I és que avui els d’Ibon Navarro han aconseguit desfigurar un equip fantàstic que està entre els millors de la competició i que s’ha classificat per la Copa amb tot mereixement. La valoració final dels dos equips és d’aquelles que ja et fa la crònica. 114 pel MoraBanc i 89 per la Penya. Els tricolors (avui del tot per l’equipació que han lluit) han acabat el partit amb un 55% d’encert de dos i un 54% de tres. Quan les coses et surten així i a més, estàs actiu en defensa l’altre equip ja pot pregar.

La primera part ha estat molt maca i els dos equips s’han fet mal però sempre amb el MoraBanc Andorra marcant la pauta. 10-9, 24-19,31-27 i 43-39. La sensació era que, tot i fer un molt bon partit, el Joventut trobava recursos per seguir enganxat a una distància curta. Però el tercer quart ha estat diferent, ajustant encara més la defensa sobre Laprovittola (ha fet 19 punts però no ha jugat a gust) i posant encara més ritme i molt encertde 3, l’equip d’Ibon  Navarro ha començat a flotar sobre la pista i els visitants han hagut de tapar-se perquè els hi ha caigut un xàfec important a sobre. 59-46 i 78-59 han estat els dos parcials del tercer període. I en l’arrencada del quart la cosa s’ha allargat fins el90-67. I en aquest moment és quan el Joventut ha posat orgull i ganes per evitar una destrossa i ho ha aconseguit. Els 13 punts de diferència expliquen que el MoraBanc Andorra ha estat clarament millor però ha trobat un rival que s’ha resistit tot el que ha pogut i més.

El millor, i ja porta dies així, ha estat John Shurna que ha fet 20 punts i ha valorat 24. Però Ibon Navarro té molta sort perquè quan mira l’estadística darrerament troba molts afectes a la causa. 15 punts i 19 de valoració per Dylan Ennis, 16 punys i 12 punts i 7 asssitències per Andrew Albicy, 13 punts I 14 de valoració per David Walker, 11 punts I 6 rebots per Reggie Upshaw i 7 punts, 10 punts Vitali i 5 rebots per Stevic que ha valorat 15. Molta gent involucrada, com sempre darrerament. De fet, és la vuitena victòria seguida dels tricolors.

La nit ha estat mágica per més motius. La interpretació de l’himne per part de l’Escola de Meritxell ha estat molt emotiva i l’onada de llum contra el càncer que ha fet el públic ha estat un dels moments més bonics dels darrers anys. Una meravella en la que també ha col·laborat la nombrosa afició visitant. El partit s’ha jugat envoltat d’un gran ambient.

I això, com sempre diem, no para. Dimarts cap a Kazan que dimecres aquests nois es juguen el primer lloc del seu grup al Top 16 de l’Eurocup.