(102-97) (1-0) Aquest divendres a Andorra remuntadors a ple rendiment

(102-97) (1-0) Aquest divendres a Andorra remuntadors a ple rendiment 2560 1673 BC Morabanc Andorra (web oficial)

102-97. 1-0. Seguim. Batalla oberta. I ja ens perdonareu l’economia de verbs però el resum més precís del vist avui al Mercedes Benz Arena passa per procurar ser esquemàtic. I no és que al partit li hagi faltat emoció, al contrari. El matx ha entrat en el darrer minut amb un 99-97 que feia pensar que podia passar absolutament de tot però detalls, tant com això i tant poc com això, han acabat permetent als d’Aito García Reneses lligar una victòria important, que no fonamental perquè això no s’ha acabat. Divendres a les 20h15s’ha de tornar a activar el factor Bombonera per empatar la sèrie a 1. Els d’Ibon Navarro han patit molt avui, cert, tant com que la reacció dels darrers15 minuts de partit ha estat heroica. I si s’hagués guanyat llegendària.

Potser que ho expliquem.

La primera part s’ha jugat a la llum de l’Alba, així de fàcil. Els alemanys han dominat el partit amb uns percentatges d’encert gairebé escandalosos. Una mica tou i desconcertat, el MoraBanc no trobava la manera de deprimir l’alegria de l’atac local. A més, les tímides reaccions tricolors eren maltractades sense pietat pels locals un cop i un altre. 59-43 al descans. Un bany.

Però en el segon temps de seguida s’han començat a veure brots verds. Més intensitat,més convicció, més contacte i més agressivitat s’han traduït de seguida en un major equilibri en el joc. El problema pel MoraBanc és que la reacció, quan s’arribava a concretar en punts rebia sempre resposta local en forma de cistelles de mèrit. I ha passat més d’un cop i no hi havia manera de rebaixar massa la diferència. Jerome Jordan ha estat excel·lent aquest tram de partit (ha acabat amb 14 punts). Però tot i que l’Alba ha arribat a flirtejar amb els 20 punts de diferència al final del quart dominava per 12, 85-73, que no estava malament però que ja era un indicatiu que el MoraBanc no dimitia, ni molt menys. I el darrer quart ha estat una muntanya russa d’emocions. Albicy ha estat el líder indiscutible de les operacions amb 14 punts i 12 assistències però a banda de Jordan ha comptat amb molta ajuda. Jelínek ha fet 16 punts (màxim anotador de l’equip), Ennis 14, Vitali 11 i Rafa Luz 10 i 4 assistències. Mentre els tricolors creixien i creixien els nervis s’apoderaven dels alemanys que al final hantingut encert i sort en les accions finals.

Divendres a les 20h15 tocarà fer un partit extraordinari per tornar a traslladar la sèrie a Berlin i un cop a la capital alemanya en un tercer partit podria passar de tot. Però de moment divendres toca activar l’efecte Bombonera amb tot el seu magnetisme, el que ha portat l’equip ha guanyar tots els partits que ha jugat a casa a Europa aquesta temporada.