(62-79) Una victòria enorme per començar la remuntada

(62-79) Una victòria enorme per començar la remuntada 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Dos dos dos després de la no desitjada pausa del Covid. I la d’avui ha estat molt important. Molt necessària per mantenir ben viva la idea de seguir sent protagonistes en aquesta lliga Endesa tan oberta. El Morabanc Andorra ha guanyat avui per 62-79 a la pista de l’Herbalife Gran Canària en una exhibició de solidesa del primer minut a l’últim. És totalment cert que la primera part ha estat ben espessa i ha costat trobar cistella però la feina feta en la preparació del partit per col·lapsar les armes dels locals ha estat impecable. I constant. I en el moment en què l’atac s’ha desfermat, la bona feina al darrere s’ha mantingut fins el final aconseguint fer aflorar les inseguretats que acompanyen un equip grancanari tant farcit de talent com fràgil a dia d’avui. El triomf s’ha fonamentat en un tercer quart per emmarcar en què s’ha canviat el 36-34 amb què s’ha acabat la primera part per un 42-59 que era un autèntic cop de puny a sobre de la taula. Tot i arribar molt curts de preparació, els d’Ibon Navarro han ofert imatge de frescor en pista i sobretot de desig. No poder jugar ni entrenar, passar-ho malament per la malaltia (10 dels 12 convocats avui han passat el Covid) sembla que hagin donat ales al MoraBanc. Aquesta sensaciò de recuperar la llibertat ha estat combustible pels d’Ibon Navarro i els ha fet retornar a la competició amb una cara sensacional.

Els dos primers quarts han proporcionat una trompada més aviat grisa entre dos equips que es respectaven i que no acabaven de trencar a suar del tot usant el símil ciclista. Les diferències han estat sempre ajustades i ha persistit la sensació que les defenses contrarrestaven els atacs. Si s’ha de mencionar alguna cosa és el gran domini en el rebot dels locals que, tot i això no han tret profit en el marcador al final dels primers 20 minuts, 36-34. I el MoraBanc ha sortit molt endollat en el tercer quart fent saltar el partit pels aires amb molts triples i amb la mateixa bona defensa mostrada fins el moment. El parcial del quart ha estat un demolidor, 6-25. I fins el final la bona feina dels d’Ibon Navarro s’ha creuat amb la depressió dels de Porfi Fisac amb diferències que han flirtejat amb els 20 punts i que al final han quedat en 17. El màxim anotador avui ha estat Jelínek amb 15, Gielo ha fet 12 i Sergi Garcia ha fet 8 punts, 4 rebots i 4 assistències, tot i que el millor avui ha estat la resposta col·lectiva més que no les individualitats. Per tancar, qui hagués dit que un equip que estava confinat a casa feia 10 dies podria obtenir en el retorn dues victòries i a més d’aquesta consistència. L’equip afrontarà ara un èxode d’internacionals ja que 7 jugadors marxen a les seves seleccions nacionals la setmana vinent.