Victòria importantíssima del Bc MoraBanc Andorra a la pista del Baxi Manresa per 64-77en un partit que torna a enganxar ben enganxat a l’equip d’Ibon Navarro a la lluita pel playoff. El triomf ha estat merescut però sofert i el que segur que no ha estat és brillant. I és que un partit com el d’avui conté rellevància i transcendència però no ha estat un partit bonic de bàsquet. Ha estat una victòria d’arromangar-se, de baixar el cul i defensar, de molt poques accions destacades en atac i en canvi d’altíssim compromís i responsabilitat defensiva. I és que els tricolors,en un dels ambients més carregats de la lliga, han ofert la versió més madura del seu joc, la que els ha portat a ser un visitant realment incòmode en moltes pistes. Al davant el Baxi Manresa de Joan Peñarroya hi ha oposat l’entusiasme i entrega de sempre però no ha sabut com superar el constant col·lapse del seu joc a que l’ha sotmès el MoraBanc. I aquí ha estat la clau de la victòria d’avui,en la bona i constant feina sobre les fonts de problemes, que són unes quantes i variades, que pot plantejar el Baxi Manresa. A més, i ocupa una part central de la nit, el MoraBanc Andorra recupera els 5 punts d’average negatiu que arrossegava del partit de la primera volta. Una dada importantíssima tal i com estarà la lluita pel playoff.

Els tricolors avui, si s’analitza l’evolució del marcador, han dominat tot el partit de punta a punta tret d’algun moment puntual. L’evolució del marcador cada 5 minuts és una radiografia ben clara. 4-11, 16-20, 27-29, 38-44, 44-52,47-56, 54-63 i 64-77. Quan un partit va així les coses estan bastant clares habitualment. Si de cas, el que ha frenat avui que hi hagués una escapada bona i que s’hagués pogut arribar al final amb més tranquil·litat ha estat la manca d’encert (en part per la bona i dura defensa local) i també la nit, un altre cop, molt dolenta que ha tingut l’equip des del tir lliure: 12-24. Això ha provocat que tot i el domini en l’electrònic sempre hi hagués la sensació que en qualsevol moment es podia produir la reacció local.

El millor avui sobre la pista ha estat Moussa Diagne, que ha dominat el partit amb el seu desig i la seva capacitat per estar a tot arreu. Moussa ha valorat 32 amb 13 punts, 16 rebots i 11 faltes rebudes. Andrew Albicy ha tornat a fer un partidàs amb 17 punts i 6 assistències. Ennis ha sumat 14 punts i Jelínek 10 en una nit important que dona la millor de les energies a l’equip per les tres jornades que queden.

El següent repte? Diumenge a les 19h30 a la BMB vé el Barça en un dels partits de l’any.