(66-70) En braços de la victòria madura

(66-70) En braços de la victòria madura 2560 1708 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Victòria patida, treballada i importantíssima del MoraBanc Andorra avui a la pista del Leyma Coruña per 66-70 en un partit molt ajustat que s’ha definit en el darrer quart en el que els de Natxo Lezkano han estat capaços de posar una marxa més després de tota la bona feina prèvia. Coruña és l’equip que més punts fa de la Leb or i més quan juga a casa, i el MoraBanc avui ha sortit a la pista mentalitzat que el partit que li convenia havia de ser més aviat tancat. I bona part del mèrit d’aquesta victòria cal buscar-lo en aquesta capacitat d’interpretació del partit a pesar que els tricolors son un equip que és molt perillós quan juga amb alegría. Però avui el triomf, molt important tenint en compte el rival i els resultats que el precedien, s’ha basat en la capacitat per resistir i per treballar. Polzada a polzada que deia Al Pacino fent d’aquell entrenador de futbol americà. El MoraBanc ha esperat i esperat sense desesperar-se pel seu desencert de 3 punts (en un moment donat ha arribat a estar en un 1 de 14) i donant importància a cada petit detall del joc del rival per impedir que poguessin agafar ritme i confiança. El primer quart 19-14, el segon 31-31 i el tercer 49-45. El partit era una visita de les llargues al dentista. No es pot negar. Però com els depredadors del Seren Guetty (o del pirineu) els tricolors estaven esperant l’oportunitat de queixalar. I en l’arrencada del darrer quart han clavat un 0-11 que ha estat determinant per canviar la dinàmica del partit. No es pot negar que després hi ha hagut història i els locals han arribat a empatar però la batalla de la confiança s’havia tenyit de tricolor. Rafa Luz, que ha acabat el partit amb molèsties, ha estat el far que amb seny i rauxa ha guiat l’equip a una victòria molt i molt complicada. A més, com acostuma a passar en aquests partits, el mèrit s’ha de repartir perquè tots els jugadors han entès i aplicat el pla de Lezkano en un partit que s’havia de llegir com s’ha llegit. També mereixen comentari els pivots Maric i Felipe perquè han sostingut l’equip en molts moments, en gran part perquè l’equip els ha buscat molt quan l’equip estava negat de tres. I, com qui no vol la cosa, Johnny Dee ha fet 14 punts que avui han estat d’or. Resumint, el MoraBanc segueix primer i la vida continua. Diumenge a les 18h15 el Melilla visita la Bombonera i ja en l’horitzó la visita de dissabte de la setmana vinent a Valladolid, un altre equip de la part alta que ha convertit el seu pavelló en un fortí.