(66-73) Unics s’emporta per poc un partit molt físic

(66-73) Unics s’emporta per poc un partit molt físic 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El MoraBanc Andorra no ha pogut obrir aquesta nit el Top16 amb una victòria. Els tricolors han cedit per 66-73 en un partit que aquesta temporada, pels jugadors, és possible que hagin tingut la sensació de viure abans. En cada ocasió amb matisos i protagonistes diferents però amb un desenllaç similar. El MoraBanc creu, lluita, treballa i fruit d’aquets compromís i de fer moltes coses bé, en particular en defensa, aconsegueix mantenir opcions en partits contra rivals de molta entitat com avui l’Unics Kazan però al final s’acaba fent menys punts que l’equip que tens al davant. I això genera un sabor amarg al paladar però si es fa una crònica del partit és impossible no passar per l’esforç constant de l’equip i la capacitat per generar oportunitats a través d’aquesta supervivència. I, òbviament, seria molt complicat no comentar que el MoraBanc necessita més aviat que tard motius per somriure i aquesta medicina no es troba a les farmàcies. Son les victòries i amb elles la confiança. Avui el repte que ha proposat l’Unics ha estat d’alt voltatge des de l’inici. Talent i múscul. I el MoraBanc ha sabut jugar aquest partit i al descans les espases estaven ben enlairades, 39-38. Des de prop de la pista es podien escoltar ben clars els sorolls dels impactes entre els jugadors. Kazan plantejava un partit molt atlètic i els tricolors sabien jugar-lo. Però al descans feia l’efecte que els visitants encara tenien una marxa més. I l’han posada en acció ja des del tercer quart. Jamar Smith ha posat en marxa la màquina de cistelles impossibles i per molt que el MoraBanc ha intentat seguir el ritme no hi ha hagut manera. El 53-63 del final del tercer quart semblava un avançament d’una victòria còmoda dels rusos. No ho era. Per res. Els d’Ibon Navarro han sortit ben endollats al darrer quart i han arribat a bufar el clatell dels visitants amb un 64-65 que feia somiar amb una gran remuntada. Però a cop de rebots ofensius, en el darrer tram el domini de l’Unics ha estat total en aquest apartat, i de talent la victòria se n’ha anat justament cap a Kazan. Perdre avui no és determinant, ni molt menys, perquè el Top16 tot just comença. En aquest cas el dolor és més per no guanyar perquè una victòria avui hagués anat molt bé per la moral de la tropa i a més hagués posat l’equip en l’òrbita de pensar seriosament en una de les dues primeres places del grup. Un fet absolutament possible encara per altra banda.  Els millors triclolors avui han estat Tyson, Paulí i Jelínek amb 12 de valoració. El txec ha estat el màxim anotador amb 18. El MoraBanc té diumenge un partit fonamental a les 12h30 a la BMB contra Retabet Bilbao Basket, i és un d’aquells partits de guanyar o guanyar pels d’Ibon Navarro. La molt mala notícia avui és la lesió de Haukur Palsson, que sembla que s’ha fet bastant mal en un turmell just començar el partit.