El Bc MoraBanc Andorra ha perdut avui per 69-68 a la pista del Monbús Obradoiro en un partit farcit d’aquelles microcròniques que unides donen el relat final. D’entrada s’ha de dir que el desenllaç no ha pogut ser més emocionant perquè els tricolors han tingut tir per guanyar sobre el clàxon però el llançament de Jerome Jordan, molt forçat, no ha entrat. Però no ha estat aquest tir a la desesperada el que explica la terrible decepció del vestidor en acabar el partit. L’equip d’Ibon Navarro lamentava no haver estat capaç de concretar les moltes oportunitats de guanyar que s’ha treballat en una segona part plena de coratge i millora defensiva. Stevic amb 69-68 ha tingut un tir lliure a dos segons pel final que hagués enviat el partit a la pròrroga. Però el tir no ha entrat i en la radiografia del partit queda com el gran momentum de les oportunitats perdudes, però n’hi ha hagut d’altres amb Vitali, Shurna o Enniscom a protagonistes.

I l’amargor que sentia el vestidor al final, és proporcional al gran esforç que han hagut de fer per remuntar 17 punts a la segona part. Al descans Obradoiro manava per 11,38-27 i s’ha arribat a escapar de 17 en el tercer quart. El MoraBanc Andorra s’ha ajustat al darrere i sense perdre la fe en cap moment ha anat fent feina de formiga fins aconseguir canviar la dinàmica del matx. Al final, ha estat remar i remar per morir a l’arena de la platja però no es pot deixar de reconéixer el gran esforç dels tricolors.

Fins aquí la part de la crònica sobre les moltes coses que ha fet el MoraBanc per guanyar i que no s’han concretat. L’equip també ha fet algunes per perdre, sobretot durant 25 minuts. Els d’Ibon Navarro han estat molt desencertats en atac i no han traduït la bona feina defensiva en bones decisions amb la pilota a les mans. I d’aquí els 11 punts a sota al descans que expliquen la incomoditat tricolor. Només rampells com un triple de molt lluny de Guille Colom han canviat la cara del’equip.

El millor jugador del MoraBanc avui ha estat David Walker amb 14 punts. Jerome Jordan ha tingut un bon debut amb 12 i moments en què ha estat important.

La derrota d’avui significa que s’acaba matemàticament el somni de la Copa.

No així, ni molt menys, l’Eurocup. Dimecres a les 20h a la BMB ens visita Unics Kazan en un duel fonamental.