(71-82) David Eudal debuta amb victòria a Trento

(71-82) David Eudal debuta amb victòria a Trento 640 426 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Feia falta. Molta, la veritat. La victòria d’avui a la pista del Dolomiti Energia Trento més que balsàmica ha tingut efectes curatius. No soluciona res a llarg termini, no és la resposta a totes les preguntes però és una bona notícia, la primera en molts dies. La destitució d’Ibon Navarro havia deixat les emocions a l’equip en carn viva i bona part de la feina de David Eudal des de diumenge ha estat mirar de recuperar el cap i l’ànima dels jugadors per aconseguir el millor estat possible. I es pot dir que s’ha aconseguit i vistes les circumstàncies, amb nota. El MoraBanc visitava la pista d’un equip que només ha guanyat un partit fins ara en aquesta regular season i no ha dedicat ni un sol instant a sentir-se favorit. Tot el contrari. Els tricolors avui han estat sòlids als darrere gairebé els 40 minuts complicant-li molt les coses a l’atac local, sempre esclau dels rampells de la qualitat dels seus jugadors nordamericans. No ha flut en atac l’equip de David Eudal fins ben entrat el segon quart però la consistència al darrere li ha permès anar fent via en el partit. Els primers 10 minuts han acabat 15-15 i al descans les coses estaven 31-41. Al múscul i bones lectures en defensa s’havien sumat els triples, sempre necessaris per trencar partits en el bàsquet actual. A més, l’equip ha sabut sobreposar-se a la quasi baixa d’Amine Noua. Quasi perquè ha jugat  baixa perquè s’ha sentit malament i ha estat molt poc en pista. El jugador francés sembla estar vivint un episodi de post covid que no l’està deixant ajudar l’equip. En el tercer quart ha seguit la defensa, s’ha compartit la pilota i també han entrat els triples. Els locals han tret la bandera blanca uns minuts (40-65) però l’han amagat ràpid i han acabat el partit amb orgull i intentant rebaixar al màxim l’avantatge. Però sense fer perillar en cap moment la victòria tricolor. L’estadística descriu molt bé la bona feina en general de tot l’equip per la manera com s’han compartit responsabilitats. El més valorat ha estat Llovet amb 18, però Tunde ha agafat 10 rebots, Codi ha donat 8 assistències i Crawford ha anotat 15 punts. Ha estat un bon dia. Tot continua. Però demà quan surti el sol podrem dir que el dia abans vam guanyar.