(72-67) Arromangats anirem caminant

(72-67) Arromangats anirem caminant 1500 1000 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Victòria del MoraBanc Andorra (72-67) a la Bombonera davant Gipuzkoa aquesta nit en un partit patit i ben aspre en els que els de Natxo Lezkano han estat capaços de trobar els mecanismes per ser suficientment competitius per guanyar a pesar d’estar passant per un tram de la temporada en què no flueixen en atac. I això no acabes de saber mai en quin percentatge és responsabilitat pròpia o del rival. Avui el Gipuzkoa venia a Andorra amb l’etiqueta de ser l’únic equip que havia derrotat el Palència fins ara i s’ha passat el partit demostrant el perquè d’aquesta carta de presentació. Els de Lolo Encinas portaven estudiat al mil·límetre el MoraBanc Andorra i han fet una aposta des de bon inici a reptar els tricolors a tenir un bon dia de fora. I pel que sigui, no és senzill tenir una resposta, el MoraBanc porta unes setmanes en què està veient l’anella petita des de més enllà de 6.75 (avui 7 de 23). En un bon dia des del triple els visitants avui haguessin clavat el genoll a terra molt abans però el cert és que els bascos han estat ben enganxats els de Lezkano fins el darrer minut. La bona noticia, i és molt més bona del que sembla, és que aquesta versió més grisa i poc brillant del MoraBanc Andorra té capacitat per arromangar-se i posar-se a treballar quan toca. En una lliga tant disputada com la Leb Or la il·lusió d’una desfilada per la competició era justament això, una il·lusió. Bé és cert que guanyar 15 partits dels 17 disputats pot portar a engany però el tema és més complex que tot això. El MoraBanc està on està perquè està saben assumir diversos registres i a partir d’aquí seguir sumant. Amb el talent que té l’equip es pot pronosticar que aviat l’equip es desencallarà però mentre això no passa cal fer caixa tot el que es pugui, i avui contra un gran rival ha estat el millor exemple. A banda de parlar del partit s’ha de mencionar que avui ha acabat la primera volta i que el Palència ha acabat primer amb una victòria més, avantatge pel qual organitzarà la Copa Princesa a casa. El MoraBanc està excel·lent fins ara i el Palència extraordinari, està sent i serà un duel ben maco.

Anant al partit el camp de mines visitant ja ha estat plantat des de l’inici. El 15-25  del primer quart explicava perfectament el que passava. Allà on volia anar el MoraBanc ja l’estaven esperant. En atac i en defensa. El ritme era pesat pel partit i no hi havia alegria. En el segon quart l’orgull de Rafa Luz ha aixecat l’equip, que mica en mica s’ha posat a defensar. I allò que feia pujada no ha acabat de fer baixada però la pendent s’ha començat a fer menys dura. La tendència del partit s’ha capgirat i s’ha passat a l’equilibri. 35-38 al descans. I aquest equilibri s’ha mantingut fins el final però ja amb la sensació que una bona ratxa del MoraBanc podia trencar el partit. Però no ha arribat. Marin Maric (MVP avui) ha mantingut l’equip en els mals moments I ha anat rebent ajuda de Rafga, Andric i Speight. El 53-50 de final del tercer quart podia deixar pas a l’optimisme però el partit no deixava de ser igualat i Gipuzkoa no ha deixat de tenir opcions en cap moment. Finalment el MoraBanc ha tingut més fusta per cremar i ha tancat amb coratge i bona organització l’anella pròpia. La victòria s’ha quedat a casa i ara cal seguir treballant i millorant per fer compatible el més aviat possible aquesta ànima pencaire dels de Lezkano amb l’alliberament del talent de l’equip. Dissabte vinent nou partit a casa contra el Tau Castelló (18h).