(74-69) La Copa es queda a Palència

(74-69) La Copa es queda a Palència 2048 1336 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Les finals es juguen per guanyar-les i si jugues una i perds marxes fotut. L’anàlisi no dona per molt més si es vol simplificar. Però això és una crònica i ens toca aprofundir i més en un partit que ha tingut moltes històries petites a dins i molts trams ben interessants. El MoraBanc ha perdut avui la final de la Copa Princesa per 74-69 a la pista del Zunder Palència en un partit jugat en un ambient sensacional de bàsquet i que s’ha decidit en la recta final del darrer quart. La victòria local s’explica en què el Zunder Palència és un equip de ferro colat que juga molt dur i que está primer de la lliga per mereixements propis. Avui ha tornat a oferir una bona mostra d’això davant una bona versió del MoraBanc Andorra. Amb el marcador 56-60 ja passat l’equador del darrer quart, les coses han girat fins un 67-60 que ha fet el break decisiu. En aquests dos minutets de partit l’agressivitat de Palència ha estat màxima i els de Pedro Rivero n’han tret molt profit. No es pot dir que el triomf local hagi estat injust però si hagués estat al revés tampoc ho hagués estat.  Ha fet moltes coses bé el MoraBanc avui per alçar el trofeu. De fet al descans les coses estaven 31-39 amb un Speight espectacular (ha acabat amb 20 punts però al descans portava 18) i sensació de domini tricolor. Però després del descans han passat coses. Unes quantes. La primera ja l’hem mencionat. El Palència ha endurit molt el joc després del descans i realment el llistó arbitral ha canviat respecte el primer temps. En aquest ecosistema els locals han estat més còmodes. I el segon tema és allò que s’acostuma a anomenar imponderable. El partit ha trigat a reprendre’s més de 40 minuts al descans perquè s’ha trencat un tauler en un espectacle d’esmaixades. El que ha trigat la reparació ha trencat la inèrcia del partit del tot i qui pitjor parat ha sortit és qui estava manant, és clar. Per altra banda mai sabrem quin preu ha tingut pel MoraBanc Andorra atacar el segon temps en una cistella molt més rígida i sotmesa a una reparació. No busquin el tó d’excusa en aquest tema però es faria la crònica molt mal feta si nó es menciona aquest fet. Ha tingut pes en el partit. Per altra part, avui no ha jugat Rafa Luz per precaució amb uns problemes musculars, Tobias Borg ha jugat després de 3 mesos i Mihajlo Andric ha estat amb febre tot el dia per una grip. En un partit contra un gran equip com el Palència potser aquests factors han afectat a la falta de combustible en el tram decisiu.  Però vaja, el resultat és el que és i la Copa és palentina. A passar pàgina i a pensar en el futur perquè el gran repte de ser campions o de pujar segueix més viu que mai. Els dos rivals d’avui es citen, per cert, a la Bombonera el dia 4 de març.