(74-90) Debut amb derrota i massa càstig per la feina feta

(74-90) Debut amb derrota i massa càstig per la feina feta 2560 1695 BC Morabanc Andorra (web oficial)

El MoraBanc Andorra ha tornat aquesta tarda a la competició amb una derrota per 74-90 (els tricolors han estat locals) davant del València Basket en un partit que ha acabat amb un càstig massa dur pels homes d’Ibon Navarro. El València ha fet mèrits per guanyar el partit, sobre això no hi ha massa dubte i menys encara tenint en compte els problemes del MoraBanc Andorra i la luxosa i profunda banqueta taronja. Però el tema és que 16 punts tal i com estaven les coses ja ben entrat el darrer quart no expliquen el que ha estat el partit. I és que faltant menys de 6 minuts pel final un triple de Jelinek posava el 69-70 en el marcador. La possessió següent ha estat tricolor, amb el mateix marcador, i ha acabat amb una d’aquelles pèrdues de pilota una mica absurdes. Pel que sigui, això ha esperonat el València i ha tenallat els tricolors. Guiat per un Abalde en gran forma i dominador, el València ha olorat ràpid la sang i ha conclòs el partit amb un parcial de 20-5 que explica els 16 punts finals. Per altra part, i més enllà d’un moment concret en què la balança s’ha decantat cap el costat del guanyador, l’estadística indica que el 29% d’encert en el tir de tres ha condemnat l’equip andorrà. Sobretot perquè mancats de jugadors grans a dins com Moussa o Musli, la capacitat per jugar ràpid i obrir la pista semblava clau però els triples han entrat poc avui. I això que la bona feina en el moviment de la pilota ha deixat sols en més d’una ocasió els llançadors tricolors. Potser manca de puntería, potser maca de feeling després de tres mesos sense competir. En això han de treballar des d’ara mateix els tècnics pel següent partit però construint sobre una bona base com ho és la reacció de l’equip a la segona part. Al descans el MoraBanc marxava amb un 41-50 que no tranquil·litzava gens. Tot i plantar cara, la sensació era que quan el València volia marcar la pauta ho feia. I en el tercer quart, les coses no han millorat. Tot i la bona predisposició, la manca d’encert en els llançament ha portat com a conseqüència alguna mala decisió i pilotes perdudes que han bufat la diferència fins els 16 punts, 44-60. Semblava que el partit podia ser plàcid però no ha estat així. Tot i el temps que feia que l’equip no competia, el seu ADN competitiu segueix estant allà i ha sortit quan més falta feia. Primer per col·lapsar l’atac valencià amb una defensa molt mòbil i física i després per anar esgarrapant distància mica en mica fins l’esperançador 69-70 del que parlàvem a l’inici de la crònica. I allà s’ha acabat el partit. Potser les baixes del MoraBanc han portat l’equip a arribar justet al final o potser ha estat només un tema de manca d’encert. Sigui com sigui, se sabia que el debut seria molt dur i així ha estat. Dissabte a les 18h30 el rival serà un altre equip temible que arriba amb una plantilla molt àmplia i sense baixes, l’Herbalife Gran Canària. El millor jugador del MoraBanc avui ha estat Jeremy Senglin amb 12 de valoració gràcies a haver fet 10 punts i repartit 4 assistències. El màxim anotador amb 11 ha estat Jelinek.