Fa mal la derrota d’avui. Perquè sempre fa mal perdre però també perquè el 75-73 final ha resolt un partit molt igualat en el que el MoraBanc ha fet moltes coses per guanyar però ha estat maldestre en les oportunitats que ha tingut en la recta final. La derrota, a més, frena una inèrcia positiva de l’equip, que havia encadenat 5 triomfs consecutius i que semblava haver trobat la identitat sobre la que construir una temporada exitosa, quelcom encara perfectament possible. Però guanyar a la Lliga Endesa costa molt i a fora encara més. El Fontes do Sar és pista propícia per partits no aptes per cardíacs sempre que venen els tricolors i avui ha tornat a passar igual. Entrant en el terreny de l’anàlisi, el partit avui s’escapa en la lluita pel rebot. Tot i que al final la diferència (35-33) no ha estat extraordinària els gallecs han tret molt més profit d’aquestes captures extra. Per altra part el darrer minut dels tricolors, que l’encaraven 71-73 no ha estat afortunat. Massenat ha errat dos tirs lliures i no ha tingut encert en una altra acció. Quedant 12 segons s’ha arribat al cara o creu. Czerapowicz ha anotat i amb un segon per jugar l’intent triple de Jelínek ha estat taponat. I els thrillers acaben així. Uns molt contents i els altres molt tristos. El MoraBanc ha fet moltes coses bé avui. Ha manat gairebé sempre en el marcador i ha tingut personalitat per resistir i superar les reaccions locals, que han anat arribant a cop de triple. 

Un recorregut pel marcador ens indica que el partit ha estat una batalla bonica amb, en general, comandament tricolor. 5-13, 19-24, 32-33, 38-42, 45-46, 53-57, 65-64 i 75-73. El millor jugador tricolor avui ha estat Moussa, recuperat per la causa en la seva millor versió. El pivot senegalès ha valorat 30 amb 18 punts i 11 rebots. Tyson Pérez també ha estat molt bé en la recta final sumant bona part dels 14 punts que ha fet.

Aquesta setmana no hi ha Eurocup i per tant l’equip podrà centrar-se en el partit de dissabte a la Bombonera contra Baskonia.