El MoraBanc Andorra està bé, sòlid i amb confiança. La convincent victòria d’avui per 77-97 a la pista del Tecnyconta Saragossa és la sisena en els darrers 7 partits i marca un punt d’inflexió positiu en la temporada. Els tricolors miren amunt i guanyant com han guanyat i jugant com han jugat envien clarament el missatge d’haver superat la frustració innegable que va representar no poder classificar-se perla Copa del Rei. L’equip ofereix de fa dies una versió fiable, no renuncia a anotacions altes ni a un bàsquet espectacular però ha millorat molt la seva intensitat i concentració defensiva. En definitiva la idea d’Ibon Navarro es va obrint pas a través d’una temporada farcida de reptes majúsculs. A banda d’això, avui el MoraBanc Andorra ha superat amb nota la baixa de Moussa Diagne, amb molesties estomacals i vòmits i la lesió d’Andrew Albicy en el tercer quart. La baixa del pivot senegalès (afectat pel mateix que han passat Luz i Jordan)  just abans de començar però la d’Albicy mereix comentari apart per com ha reaccionat l’equip. Amb 49-49 el base francès s’ha quedat enganxat amb Fran Vázquez i s’ha fet un important tall en un dit de la ma dreta. Els crits de dolor s’han escoltat per tot el pavelló mentre es cargolava sobre el parquet. L’equip s’ha quedat glaçat per la lesió del seu jugador referent. Però s’ha quedat glaçat només quan l’atenien i quan se l’enduien al vestidor. Just s’ha posat la pilota en joc els tricolors s’han determinat a fer tots un pas endavant. La prova ha estat l’aportació coral de tots els que han trepitjat la pista i els 20 punts de diferència entre els dos equips des de la lesió i fins el final. La victòria, a més, és la vuitena de la temporada i significa igualar el registre amb que s’estava en aquest moment la temporada passada. Un bon punt de partida pel que queda tenint en compte que l’exercici anterior l’equip va acabar sisè.

El partit d’avui ha començat amb intercanvi de cops. Els dos conjunts es feien mal però feia l’efecte que no duraria massa. 26-23 al final del primer quart i en el segon les coses s’han començat a endurir una mica. I el MoraBanc no s’ha arronsat el més mínim i ha marxat al descans amb un 39-42 que era una autèntica declaració d’intencions. A pesar de l’energia dels locals, els tricolors no han retrocedit. Al contrari, ho han fet per agafar impuls. I en el tercer quart s’ha produït la lesió d’Albicy que no només no ha paralitzat l’equip sinó que l’ha esperonat. I Ibon Navarro ben content perquè segueix trobant molts voluntaris per anar afegint a la causa i amb galons. Avui el més ben valorat se l’han repartit dos jugadors. Jerome Jordan ha acabat amb 18 gràcies als 13 punts, 3 rebots, 2 assistències i 4 taps. També ha valorat 18 l’extraordinàriament normal John Shurna amb 16 punts.Però és que la llista de jugadors importants és llarga: Rafa Luz (15 de valoració amb 6 punts i 3 assistències), Stevic (9 punts i 3 rebots), Walker ha fet 16 punts, Upshaw ha fet 10 punts, Ennis ha valorat 15 i ha fet 14 punts i Vitali ha fet 7 punts importants i molta feina. I en la crònica no s’ha mencionat que l’equip segueix sense poder comptar amb David Jelínek, que segueix recuperant-se de la seva lesió al genoll.

Però tot continua. Quan es guanya i quan es perd. El MoraBanc Andorra juga dimecres a casa a les 20h un dels partits més importants de la seva història. Si els d’IbonNavarro guanyen el Zenit Sant Petersburg s’haurà aconseguit la classificació pel playoff de quarts de final de l’Eurocup.