(78-81) Unicaja s’emporta el partit sent millor al darrer quart

(78-81) Unicaja s’emporta el partit sent millor al darrer quart 2560 1707 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Hi ha partits que si es perden fan més mal que altres tot i que a final de temporada i en lliga regular tots els partits compten igual però els que fan més mal a jugadors, tècnics i aficionats son els que s’escapen quan semblava que els tenies controlats. I precisament aquest és el gran error un i mil cops comès per equips de tots els esports i que avui ha estat el pecat fonamental del MoraBanc Andorra per acabar perdent amb l’Unicaja de Màlaga a la BMB per 78-81. Els tricolors han entrat en el darrer quart guanyant de 10 punts, 64-54 i amb molt bones sensacions però han acabat perdent davant un Unicaja que venia tocat perquè encara no havia guanyat i que, a més, ha afrontat el partit sense Bouteille. Lluny de desencoratjar els andalusos, les dificultats els han unit i tirant del talent de Brizuela i Francis Alonso han guanyat el partit fent molt millor les coses en la recta final. El partit, des d’un punt de vista aritmètic i furgant en la serva aparent imprevisibilitat ha tingut un funcionament força disciplinat. Els quarts senars han estat clarament del MoraBanc i els parells de l’Unicaja. Si hi hagués hagut una pròrroga, ja no ho sabrem mai, potser hagués somrigut als d’Ibon Navarro que han acabat capcots i pansits perquè les sensacions no han estat bones. Mentre en fases del primer quart i del tercer l’equip ha estat exactament el que vol ser, amb un joc vibrant i molta determinació, quan Unicaja donava amb la tecla per complicar les coses ha faltat capacitat per resistir. Des d’aquest punt de vista el partit pot ser valuós perquè les victòries no arribaran sempre en un festival de l’equip i cal saber patir i agafar-se als partits amb les ungles si cal. Avui la major part del partit el domini en el marcador ha estat local però el que queda per sempre a les cròniques és el que marca l’electrònic en el minut 40. L’alternança en el domini dels quarts ha estat ben transparent, 25-17, 11-21, 28-16 i 14-27. Els dos equips han trobat, per tant, la manera de fer-se mal i en aquest equilibri qui ha nedat millor a la recta final ha estat Unicaja.

És la segona derrota de l’equip i la segona en menys de 48 hores perquè divendres es perdia a la Fonteta de Sant Lluís, a València. L’equip no té massa marge per lamentar-se perquè dimecres comença l’Eurocup amb la visita del Mònaco a la BMB a les 20h. Una altra pregunta per contestar d’aquets migdia és què hagués passat en aquest final ajustat amb la Bombonera tronant com trona en partits així. No ho sabrem mai, les coses ara son així i serveix de ben poc lamentar-se. Amb 13 punts i 5 rebots el millor avui ha estat Haukur Palsson amb 20 de valoració. Bona feina també de Clevin Hannah amb 19 punts, de Malik Dime amb 9 punts, 6 rebots i 5 taps i de Tyson amb 9 punts i 8 rebots.