(79-76) Bon test a Pau

(79-76) Bon test a Pau 1170 570 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Ha estat un test valuós. Més fins i tot que si s’hagués guanyat de 20 a la pista d’un excel·lent equip com l’Elan Bearnais Pau Orthez, equip de Basketball Champions League aquesta temporada. I ho ha estat més perquè el nivell d’informació per entrenadors i jugadors ha estat molt elevat. La causa de rebre tanta informació valuosa es troba en el contrast entre les dues meitats i no en la derrota final encaixada per 79-76 amb triple al darrer segon. El fet és que el primer quart ha estat de tempteig amb els dos equips observant-se i amb l’elevadíssim repartiment de minuts que fa Ibon Navarro i que, lògicament, incideix en la continuïtat del joc. Davant d’això l’equip local ha oposat des de l’inici més grapa i tensió i mica en mica això s’ha anat notant fins que en el segon quart una ullada al marcador ja indicava que les hostilitats s’havien declarat (31-21). Sense encert i arribant un segon tard a totes les pilotes, el MoraBanc ha estat clarament inferior durant un tram llarg de partit. Entre el minut 10 iel 30. Mig partit bàsicament. Al descans les coses estaven 48-31. Els locals eren superiors i la pregunta era si el MoraBanc, cansat del viatge i de la proximitat amb els dos partits de la lliga catalana, seria capaç de tornar. I ho ha fet. Incorporant més energia paulatinament i aconseguint equilibrar la balança la reacció ha arribat mica en mica i és que en un moment donat l’avantatge francès s’havia enfilat als 20 punts. El Pau ha vist com en el moment en què la diferència s’ha apropat als 10 punts el partit ha mutat. Els tricolors s’han mostrat agressius i determinats i probablement no han guanyat pel 19-28 en tirs lliures que en un partit igualat equival a una sentencia. El més valorat avui i amb més punts ha estat David Jelínek amb 14 punts i 17 de valoració. Moussa amb 16 ha tornat a ser protagonista (9 punts i 12 rebots). La pretemporada i aquesta setmana carregadíssima continua diumenge a les 19h amb el Trofeu Escaldes-Engordany al Prat Gran.