El BcMoraBanc Andorra ha perdut avui per 79-82 amb el Fc Barcelona Lassa a la Bombonera en un autèntic partidàs de bàsquet. Els d’Ibon Navarro, encomiables en l’esforç i en la fè, han estat capaços de batallar fins els darrers instants en un partit que s’ha decidit per l’exuberància física blaugrana en tota la segona part. Els de Pesic han tret a passejar tot el seu repertori atlètic d’Eurolliga per col·lapsar un MoraBanc que anava llançat. No només de força ha menjat el Barça avui, també ha tingut un encert extraordinari des de la línia de tres punts (15/23, 65%) que ha acabat fent forat en la voluntat permanent dels tricolors.I és que atenció perquè no és molt corrent perdre un partit com l’ha perdut avui l’equip d’Ibon Navarro. Un tomb per l’estadística indica que l’equip andorrà ha estat millor en el tir de 2, en el rebot, en les assistències, en les pilotes perdudes i en les recuperades. Resumint ha valorat 94 per 81 el Barça. Però ha perdut i això ja no ho mou ningú en una d’aquelles nits que els experts utilitzen per afirmar que les estadístiques s’han de mirar però no sempre serveixen per explicar del tot el desenllaç d’un partit. Aquesta repassada als números serveix per concloure que els d’Ibon Navarro han fet un partit excel·lent, un d’aquells en els que ho fas tot per guanyar però perds.

El primer quart dels locals ha estat un festival amb Vitali com a estilet i Moussa i Albicy per tot arreu, la Bombonera es tornava boja amb la prestació de l’equip.29-16 ha estat el marcador dels primers 10 minuts. S’esperava la reacció blaugrana i ha arribat però els tricolors han sabut resistir i al descans el marcador assenyalava un 48-49 que ho deixava tot obert però amb una declaració d’intencions sòlida per part del MoraBanc. I al tercer quart, les coses han començat a canviar i cada cop que els andorrans atacaven la pista feia pujada. Mans,contactes permanents, defensa d’Eurolliga…I el llistó arbitral s’ha posat aquí, res a dir, era pels dos però jugar aquest tipus de partit, ni que fos per poc,anava millor al Barça. El tercer quart (14-27) i en particular els darrers 5 minuts han capgirat la dinàmica del partit. Heurtel ha demostrat, com gairebé a tot arreu, que és boníssim i s’han posat a acompanyar-lo Hanga, Oriola i Singleton. I en el darrer quart el Barça ha estat sempre dominant en el marcador davant la tossudesa d’un MoraBanc que es rebel·lava contra totes les incomoditats que presentava el partit i que ha caigut dempeus i ben ferm. Però ha caigut i això deixa la lluita pel playoff en una possibilitat però ja no,clarament, en una probabilitat. Els tricolors hauran de guanyar dissabte, 20h30 i un altre cop a casa, el Cafés Candelas Breogán, i veure si en el darrer partit a Màlaga encara hi ha opcions.

El millor avui ha tornat a ser Diagne amb 19 de valoració gracies als 16 punts i 5 rebots que ha acreditat. Vitali ha fet un bon partit amb 13 punts i 5 assistències per 15 de valoració. Albicy ha valorat 17 amb 10 punts I 8 assistències. Jelínek ha valorat 11 i Rafa Luz 10.

Derrota que deixa buidor pels elevats mèrits sense recompensa d’un equip que té dret a pensar que en aquesta segona volta no està tenint gens de sort amb els finals ajustats.