(81-87) Un imperial Albicy guia l’equip a una merescuda victòria a Zagreb

(81-87) Un imperial Albicy guia l’equip a una merescuda victòria a Zagreb 1920 1080 BC Morabanc Andorra (web oficial)

Començar fora una competició tant curta com el Top 16 sempre té una doble versió en l’anàlisi de la prèvia. Per una banda es pot pensar que guanyar sempre és molt complicat i que es pot jugar sense tanta pressió. A la inversa, una derrota (el més pronosticable) converteix el primer partit a casa en un repte terriblement complicat perquè una derrota podria malmetre molt les opcions de jugar el playoff. Avui el MoraBanc Andorra s’ha guanyat el dret a somiar amb pugnar per ampliar el màxim possible el seu ticket en aquesta Eurocup. La victòria per 81-87 a la pista del Cedevita de Zagreb s’ha de considerar com justa perquè el MoraBanc és qui ha manat o qui ha marcat la pauta i el ritme del partit en gairebé tot el partit. I això tenint davant un equip amb tant talent com el croat és realment remarcable. Però el triomf ha estat patit i ha tingut molt més intríngulis del que semblava tal i començava el darrer quart. Amb 62-76 (la màxima tricolor ha arribat a ser de 18)i faltant 08:32 pel final David Jelínek ha vist com li fallava el genoll esquerra en una acció d’atac. S’ha hagut de retirar molt adolorit i les alarmes s’han encès. Per ell, que patia molt, i també pels seus companys que han acusat molt el cop de veure el seu company patir. I d’aquesta beta ha anat tirant el Cedevita que a base d’empentes i ajudat pel desconcert tricolor ha arribat a empatar a 81 faltant poc més d’un minut. Però el darrer minut ha estat totalment pels d’Ibon Navarro que quan més falta feia s’han agafat fort al partit amb bones accions de Moussa, Walker i Shurna i han acabat lligant la victòria. Sorprenentment, quan més ha semblat que la tremolor ho destrossaria tot ha aparegut la calma i la tensió competitiva necessària per lligar la victòria. El marcador, com el cotó, no enganya si l’analitzes quart a quart: 25-27,40-49, 59-73 i 81-87. Victòria totalment merescuda exceptuant el parèntesi que ha generat l’impacte del moment Jelínek. I els mèrits han vingut des de la solidesa de saber interrompre el molt talent local i de prendre bones decisionsen atac.

Però la crònica d’avui passa forçosament per un nom propi. Andrew Albicy fa moltes coses sovint i no totes surten a l’estadística, avui ha valorat uns estratosfèrics 37. Amb 22 punts amb 8 assistències (6-8triples). Ell ha estat el far que ha guiat l’equip fins una victòria molt important. Rellevant ha estat el paper de Dylan Ennis amb 15 punts i 9 rebots o els 15 de Shurna. Jerome Jordan no ha tingut minuts avui però de ben segur que els tindrà a Santiago de Compostela aquest diumenge.

Aquesta matinada l’equip inicia via Eslovènia amb escala a Alemanya abans d’anar a Barcelona el seu viatge de retorn cap a  casa. Demà cap a mitja tarda se li faran proves a David Jelínek per saber l’abast de la seva lesió. La feina tindrà poca aturada perquè diumenge espera l’Obradoiro, una pista sempre molt complicada però un nou repte per mantenir la bona línia.